Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Την αποδόμηση των δομών ειδικής αγωγής προωθεί το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας

των Αρετής Διαμαντοπούλου - Άρτεμις Κλιάφα

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου, ημέρα κινητοποίησης των εκπαιδευτικών ενάντια στην ελαστική εργασία επέλεξε το υπουργείο Παιδείας να δώσει στη δημοσιότητα για διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας  « ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ». Τη στιγμή που ο υπουργός Παιδείας δε δεσμεύονταν για τον αριθμό των διορισμών και επαναλάμβανε για άλλη μια φορά ότι ο αριθμός των μόνιμων προσλήψεων θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση των Θεσμών και την πορεία της οικονομίας, δημοσιοποίησε σχέδιο νόμου για τις υποστηρικτές δομές. Το σχέδιο νόμου υλοποιεί τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και την επιλογή στελεχών στην εκπαίδευση. Επίσης, ενσωματώνει με τον πιο άμεσο τρόπο τις οδηγίες της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για την ειδική εκπαίδευση και αγωγή. 

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Η μαζική κινητοποίηση της 16ης Μάρτη δείχνει το δρόμο: συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη! Φωτορεπορτάζ και βίντεο

Μια ακόμα μαζική και δυναμική πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση (μετά τις συγκεντρώσεις στις 2 και στις 9 Μάρτη) οργανώθηκε από το εκπαιδευτικό κίνημα στο Υπουργείο Παιδείας με κεντρικό αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές έδωσαν μαχητικά και μαζικά το παρών στα συλλαλητήρια για μαζικούς διορισμούς, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες  πόλεις της χώρας.

Ο υπουργός παιδείας στη συνάντησή του με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες απάντησε ότι για μια ακόμα φορά δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί για το επόμενο σχολικό έτος!

Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε κατάληψη του Υπουργείου στα πλαίσια της οποίας πραγματοποίησαν Συνέλευση Αγώνα.

Ο αγώνας συνεχίζεται με Γενικές Συνελεύσεις, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 22/3, κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις στις 29/3 και πανελλαδική κινητοποίηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 30/3, με συγκέντρωση (για την Αθήνα) στα Προπύλαια και πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

 

Φωτογραφίες και βίντεο: http://www.paremvasis.gr/?p=7796

 

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Η ριζοσπαστική παιδαγωγική σκέψη στις Η.Π.Α. στον 20ό αιώνα

Οι ρίζες της αμερικανικής εκπαίδευσης ανιχνεύονται στα πρώτα χρόνια του αποικισμού του Νέου Κόσμου, και συγκεκριμένα στα 1636, δεκαέξι χρόνια μετά την εγκατάσταση των πρώτων Άγγλων πουριτανών μεταναστών στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης. Είναι η χρονιά που οι θρησκευτικοί ηγέτες των αποίκων, μεταφέροντας στην νέα πατρίδα τους τον τρόπο ζωής, τις αξίες, τα δόγματα και την ιδεολογία τους, ιδρύουν μέσα στην άγρια ερημιά το δικό τους κολέγιο, το Harvard, για πολύ συγκεκριμένους λόγους – την προετοιμασία κληρικών επιφορτισμένων με τριπλή αποστολή: την ικανοποίηση των θρησκευτικών αναγκών του ποιμνίου τους, την εκπαίδευσή τους, ώστε να γίνουν καλοί χριστιανοί και ηθικά άτομα 1, και τον προσηλυτισμό των ιθαγενών πληθυσμών στο χριστιανισμό. Έκτοτε, η εκπαίδευση γίνεται αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής των Αμερικανών, διατηρώντας μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο τον έντονο θρησκευτικό προσανατολισμό που προσιδίαζε στις ανάγκες μιας αγροτικής κοινωνίας 2.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε_ Δήλωση εκπροσώπων στη ΔΟΕ για συνεδρίαση 6 Μάρτη - 06_03_2018



ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
www.paremvasis.gr , paremvasisdoe@gmail.com, 210 3242144                                        6-3-2018                                                          

Δήλωση των εκπροσώπων των  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Αργύρη Παπαθανασίου και Δημήτρη Μαριόλη για τη συνεδρίαση της Τρίτης 6 Μάρτη



Το ΔΣ της ΔΟΕ συνεδρίασε την Τρίτη 6 Μάρτη, κάτω από το βάρος της δυναμικής που δημιούργησε η μαζική και μαχητική κινητοποίηση στις 2/3, η σθεναρή απάντηση στην κρατική καταστολή, η κατάληψη του υπουργείου και η Συνέλευση Αγώνα.

Από την πλευρά μας προτείναμε τα παρακάτω:

-          Το ΔΣ της ΔΟΕ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραστεί στην συνάντηση που κάλεσε ο Υπουργός Παιδείας για την Τετάρτη 7/3. Δεν πρέπει να υποταχτεί στον παρελκυστικό σχεδιασμό του Υπουργείου που μόνο στόχο έχει την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την εκτόνωσης της δυναμικής του κινήματος. Η συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια της επόμενης αγωνιστικής κινητοποίησης.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

σχέδιο απόφασης για την κλιμάκωση του αγώνα - 2018_03_05

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε & Δ.Ε_Δήλωση εκπροσώπων σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για συνάντηση με υπουργείο - 05_03_ 2018



ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
Ο Υπουργός Παιδείας καλεί σε συνάντηση την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ την Τετάρτη 7/3/2018, για να συζητήσει μαζί τους το θέμα του διορισμού εκπαιδευτικών. Είναι ο ίδιος Υπουργός που έλειπε απ’ το Υπουργείο την Παρασκευή 2/3/2018, ενώ ήξερε ότι οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιούσαν απεργιακή συγκέντρωση με κεντρικό αίτημα τους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Είναι φανερό ότι μετά απ’ αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και την προσπάθεια καταστολής των αγωνιστικών διαθέσεων των εκπαιδευτικών απ’ τα ΜΑΤ, μετά την κατάληψη και τη μαζική Συνέλευση Αγώνα, το υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να οδηγηθεί σε γνώριμους τακτικισμούς. Στοχεύει στην εκτόνωση της αντιπαράθεσης ώστε να κλείσει ο κύκλος μαζικών κινητοποιήσεων και να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπερνώντας έτσι την πίεση  που δημιούργησε η μαζική και δυναμική κινητοποίηση της Παρασκευής 2 Μάρτη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Κι όμως κινείται! - των Δ. Μαριόλη και Α. Προκόπη

      Το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Μάρτη το μεγάλο αμφιθέατρο του Υπουργείου Παιδείας ήταν για μια ακόμα φορά γεμάτο. Μόνο που αυτή τη φορά δεν επρόκειτο για προϊσταμένους, σχολικούς συμβούλους και στελέχη της εκπαίδευσης. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και μόνιμοι, από όλες τις γωνιές της χώρας, με τα ρούχα να μυρίζουν δακρυγόνο, πραγματοποιούσαν Συνέλευση Αγώνα στα πλαίσια της μοναδικής στα χρονικά, μαζικής και ομολογουμένως εντυπωσιακής κατάληψης του Υπουργείου Παιδείας. Από το βήμα δεν ακουγόταν η φωνή της κυβέρνησης και των υπερεθνικών οργανισμών αλλά η φωνή των εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μόνιμων, η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή. Και δεν πρέπει να μας διαφεύγει:

9/3 συνεχίζουμε! Συντονιστικό αναπληρωτών αδιόριστων εκπαιδευτικών

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΔΟΕ και στο ΔΣ της ΟΛΜΕ: Παρασκευή 2 Μάρτη – ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΡΤΗ



Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΔΟΕ και στο ΔΣ της ΟΛΜΕ
Παρασκευή 2 Μάρτη, δήλωση γραμμένη μέσα στο κατειλημμένο Υπουργείο Παιδείας

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΡΤΗ

Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τις μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 2 Μάρτη χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και των μηδενικών διορισμών, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ. Συγκεντρώσεις που είναι υπόσχεση για διαρκή αγώνα για όλα τα προβλήματα της εργασίας και της εκπαίδευσης. Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς που ταξίδεψαν αμέτρητα χιλιόμετρα από όλες τις άκρες της χώρας για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, στο οποίο πήραν μέρος πάνω από 2000 συνάδελφοι, αναπληρωτές και μόνιμοι.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικού αυταρχισμού, ανέλαβαν την ευθύνη να χτυπήσουν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, να ματώσουν για μια ακόμα φορά τους εκπαιδευτικούς, να αντιμετωπίσουν τους αγώνες μας με ΜΑΤ, ξύλο και δακρυγόνα. Όμως το εκπαιδευτικό κίνημα δεν λύγισε μπροστά στην  πολιτική  καταστολής. Με αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα, οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί έσπασαν την τρομοκρατία, μπήκαν στο Υπουργείο Παιδείας, πραγματοποίησαν κατάληψη και μαζικότατη Συνέλευση Αγώνα στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες συνάδελφοι.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Απόφαση συνέλευσης αγώνα στο Υπ Παιδείας - 2 Μάρτη 2018



  
1.                 Η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της κατάληψης χαιρετίζει τους πάνω από 2000 διαδηλωτές που κατέκλισαν το Υπ. Παιδείας στη μεγαλύτερη και μαχητικότερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων με πολύ μεγάλη συμμετοχή αναπληρωτών.
2.                 Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον Υπ. Παιδείας που όχι μόνο αγνόησε τους εκπαιδευτικούς και απουσίαζε σε μια προγραμματισμένη εδώ και ένα μήνα κινητοποίηση αλλά εξαπέλυσε ένα όργιο καταστολής με τα ΜΑΤ να χτυπάνε απρόκλητα τους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς και να τους πνίγουν στα χημικά.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Η καταστολή δεν πέρασε: Χιλιάδες εκπαιδευτικοί έσπασαν την τρομοκρατία και μπήκαν στο Υπουργείο Παιδείας – φωτορεπορτάζ και βίντεο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί έδωσαν μαχητικά και μαζικά το παρών στα συλλαλητήρια για μαζικούς διορισμούς, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της χώρας.

Χημικά και ξύλο στο Υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί έσπασαν την καταστολή, μπήκαν στο Υπουργείο, πραγματοποίησαν Συνέλευση Αγώνα και κατάληψη.

Στη συνέλευση καταλήχθηκε νέο συλλαλητήριο την επόμενη Παρασκευή με απεργιακή κινητοποίηση.

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα:

http://www.paremvasis.gr/?p=7663