Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Να δοθούν άμεσα στα σχολεία του Δήμου Αθήνας τα χρήματα από τη Γ΄ δόση


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/
                                                                                                                                                                                                                                   24/11/2019
Να δοθούν άμεσα στα σχολεία του Δ. Αθήνας τα χρήματα από τη Γ΄ δόση

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη στάση του Δ. Αθήνας που έχει αφήσει τα σχολεία χωρίς  χρήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν καμία απολύτως ανάγκη τους, ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα (φωτοτυπικά, μελάνια, χαρτικά κλπ). Να σημειώσουμε ότι η τελευταία φορά που δόθηκαν χρήματα στα σχολεία ήταν τον Ιούλιο!
Την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό το ζήτημα έχει η δημοτική αρχή  της Αθήνας, γιατί ενώ τα χρήματα της γ’ δόσης έχουν ήδη εκταμιευτεί, δεν έχουν αποδοθεί στις δύο σχολικές επιτροπές που λειτουργούν ως σήμερα.
Σύμφωνα με την Σχολική Επιτροπή, η καθυστέρηση της εκταμίευσης και της κατανομής των χρημάτων στα σχολεία οφείλεται στο γεγονός ότι ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης, επιθυμεί η διαδικασία αυτή να γίνει από τις  14 νέες σχολικές επιτροπές οι οποίες αποφασίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο και όχι από τις
2 υφιστάμενες. Η ίδρυση των σχολικών επιτροπών δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ μόλις στις 19 Νοέμβρη,  δεν έχουν ακόμα στελεχωθεί, ενώ από ότι φαίνεται οι διαδικασίες που θα κάνουν ικανή τη λειτουργία τους θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες.
Εκτός από τα παραπάνω απλήρωτες μένουν και οι  συμβασιούχες καθαρίστριες, αφού η εκταμίευση των χρημάτων που προβλέπονται για την πληρωμή τους από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ γίνεται από τις σχολικές επιτροπές. Την ίδια τύχη έχει και η πληρωμή των σχολικών τροχονόμων
Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί που στηρίζουν τη λειτουργία των σχολείων κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι ακόμα και μέσα στις γιορτές.
Αυτά δεν φαίνεται να ενδιαφέρουν καθόλου τον κ. Μπακογιάννη και την δημοτική του αρχή. Δε φτάνει που για να γίνει μια επισκευή στα σχολεία χρειάζεται να γίνουν δεκάδες τηλεφωνήματα και να σταλούν απανωτά mail, δε φτάνει που σε λίγο μπαίνει χειμώνας και υπάρχουν σχολεία που μόλις βρέξει πλημμυρίζουν με νερό και οι καυστήρες δεν είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν, η δημοτική αρχή θεωρεί ότι τα σχολεία μπορούν με εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι. Δεν μας κάνει εντύπωση.
Εξάλλου η αναζήτηση χορηγών, προγραμμάτων και «ευεργετών» τύπου Νιάρχου και Λάτση για τη λειτουργία των σχολείων μας είναι πια μια πάγια τακτική και από τις προηγούμενες και από την παρούσα δημοτική αρχή.  Η σπουδή της δημοτικής αρχής φαίνεται μόνο όταν πρόκειται για την άρνηση παραχώρησης σχολικού χώρου για τα μαθήματα της Πακιστανικής κοινότητας  – που μετά από μεγάλη κινητοποίηση πάρθηκε πίσω – κι όταν πρόκειται να διωχθούν προσφυγόπουλα μαθητές μας από το κέντρο της Αθήνας για να βρεθούν στα στρατόπεδα της ντροπής μακριά από τον αστικό ιστό.
     Για να μπει τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση χρειάζεται να γίνει άμεσα κινητοποίηση για να διεκδικήσουμε:

·        την άμεση καταβολή της Γ΄ Δόσης στα σχολεία και
·        την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.