Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Καμία απόλυση, κανένας αποκλεισμός! - Τρίτη 7 Ιούλη στο ΥΠΑΙΘ στις 10.00

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

2020_07_06

Παράβολο τιμωρός: ανεργία και απόλυση για τους αναπληρωτές/αναπληρώτριες!!

Όλοι/ες στην κινητοποίηση την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 10.00 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.


Μία ημέρα πριν απολυθούν 41.000 αναπληρωτές, στις 29 Ιουνίου, εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 45/24-12-2019 και ΦΕΚ 1/24-1-20, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ). Όλοι είδαμε για μια ακόμα φορά, όπως και στην Ειδική Αγωγή, τις μεγάλες ανακατατάξεις που έγιναν στους πίνακες, με την εφαρμογή του προσοντολογίου, ενώ πολλοί συνάδελφοί μας δε βρήκαν καν το όνομά τους, καθώς η αίτησή τους απορρίφθηκε από τον ΑΣΕΠ.

Τη μεγάλη ανατροπή στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής με την εφαρμογή του προσοντολόγιου ακολουθεί ο εξοβελισμός των συναδέλφων/ισσών αναπληρωτών/ριών από τους πίνακες της Γενικής Αγωγής εξαιτίας του παράβολου. Επιπλέον, υπάρχουν συνάδελφοι διετούς φοίτησης που, ενώ είχαν κάνει εξομοίωση, δεν πρόλαβαν να την καταθέσουν, χωρίς δική τους ευθύνη, και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν.

Λάθη έχουν παρατηρηθεί και στο πέρασμα των στοιχείων, γεγονός που έχει άμεσο

αντίκτυπο στη μοριοδότηση πολλών συναδέλφων και άρα και στη θέση τους στους πίνακες. Όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι καλούνται τώρα να κάνουν ένσταση, πληρώνοντας και 20 ευρώ, χωρίς να έχουν ιδέα, πότε και αν θα δικαιωθούν.

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες αφού προσχηματικά δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διορθώσει μια τεχνικού τύπου διαδικασία που αφορά τη λειτουργία ενός συστήματος που η ίδια κατευθύνει κι οριοθετεί. Το ίδιο το κράτος, το Υπουργείο Παιδείας και οι μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν να επιδείξουν μόνο την απαξία τους απέναντι στην εκπαίδευση με τους μηδενικούς διορισμούς.

Δεν αρκούν λοιπόν για τους υπερασπιστές των νεοφιλελεύθερων επιλογών αφανισμού του κόσμου της εργασίας, τα χρόνια περιπλάνησης και ανασφάλειας των αναπληρωτών/ριών προκειμένου να καλύψουν μόνιμες και πάγιες ανάγκες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Στις μέρες μας πρέπει να αφομοιωθεί ως κανονική «συνθήκη» ένα παράβολο τριών(3)€ να πετά κυριολεκτικά στην ανεργία πάνω από 2.500 εκπαιδευτικούς. Το σχολείο των κατηγοριοποιήσεων, του προσοντολόγιου, του ανταγωνισμού και των δεξιοτήτων που επιχειρεί να εδραιώσει η Ε.Ε. και ο ΟΟΣΑ σημαδεύεται στις μέρες μας και με τον ανορθολογισμό να στερεί το δικαίωμα της δουλειάς για 3 €!!!

Η λογική της καρατόμησης των ανθρώπων και του δικαιώματος στην εργασία δεν πρέπει να περάσει!

Τα οργισμένα ερωτηματικά των συναδέλφων/ισσών ζητούν απάντηση:

·         Είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση να δώσει λύση στον παραλογισμό του αποκλεισμού για 3 χρόνια εξαιτίας του παράβολου;

·         Είναι υπεύθυνος ο ν.4589 της προηγούμενης κυβέρνησης που εφαρμόζει κατά γράμμα η σημερινή κυβέρνηση για τις κατηγοριοποιήσεις και τον αέναο ανταγωνισμό;

Μπροστά στην κατάφορη αδικία οι συνάδελφοι/ισσες αναπληρωτές/ριες, οι μόνιμοι/ες, ο κόσμος της εκπαίδευσης και του σχολείου ζητάμε:

·         Να δοθεί άμεσα λύση από την κυβέρνηση. Να μην μείνει κανένας/καμία αναπληρωτής/ρια έξω από τους πίνακες λόγω του παραβόλου.

·         Το Υπουργείο Παιδείας να διορθώσει άμεσα όλες τις παραλείψεις που αφορούν δικά του λάθη στη μοριοδότηση.

·         Κατάργηση του ν.4589/2019 και του προσοντολόγιου.

·         ΟΧΙ στην έκδοση πινάκων ανεργίας και απόρριψης χιλιάδων εκπαιδευτικών(προκήρυξη1ΓΕ/2019.

·         Καμιά απόλυση αναπληρωτή/ριας, εργασία για όλους/όλες με προσλήψεις σε μία φάση, την 1η Σεπτέμβρη

·         Μαζικοί Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Διορισμός/ Μονιμοποίηση εδώ και τώρα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

 

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 10 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

Στους δρόμους του αγώνα ξανά για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, για το σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.