Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Να καταργηθούν οι τιμωρητικές διατάξεις για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

 23_09_2022

 

Να καταργηθούν οι τιμωρητικές διατάξεις για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

 

 


Σε σχέση με τη νέα ΥΑ και το νέο πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό (ΦΕΚ 4695/7-9-2022) έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

 

 Η επιστροφή στα θρανία έγινε χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας, χωρίς self-test για τους μαθητές και τους πλήρως εμβολιασμένους, αλλά, για τους ανεμβολίαστους ή μη νοσήσαντες  εκπαιδευτικούς, τα μέλη Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π. καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, το ΦΕΚ ορίζει ένα rapid- ή PCR-test την εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια (Π.Δ. 84/2001, Α’ 70), ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία ή/και σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη (παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 της υπό Δ1α/Γ.Π.οικ. 43107/22.07.2022 (Β’ 3891) ΚΥΑ). Έτσι, αν και ασφαλισμένοι, τιμωρούνται με έμμεση

μείωση μισθού.

 

Η νέα ΥΑ δεν σταματάει όμως εδώ. Με το άρθρο 3 παράγραφος 4 ορίζει, σε περίπτωση «μη συμμόρφωσης»,  εξοντωτικές ποινές όπως η αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού.

Τα τιμωρητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για την λειτουργία των σχολείων είναι αντιδημοκρατικά, επικίνδυνα και, από υγειονομική άποψη, αναποτελεσματικά. Η κυβέρνηση κομπάζοντας για την "άρτια εκστρατεία που οργάνωσε" συνεχίζει να κινείται με βασική επιλογή την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας: κλείνει ΜΕΘ, εξοντώνει γιατρούς σε ατελείωτες εφημερίες, εγκαταλείπει τους ασθενείς σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία, με ράντζα στους διαδρόμους, και τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

 

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να εγκληματεί καθημερινά και μετά να παίρνει το ένα περιοριστικό μέτρο πίσω από το άλλο τιμωρώντας τους ανεμβολίαστους ως αρρώστους και διασπορείς.

 

Η κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, αντί να πάρει μέτρα, κλιμακώνει την χυδαία επίθεσή της απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό για να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της. Μετατρέπει το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών και επίθεσης στα εργασιακά τους δικαιώματα. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι πλέον εγκληματικές, δεν μπορούν να κρυφτούν, με επικοινωνιακά τεχνάσματα, πίσω από τη μόνιμη επίκληση της ατομικής ευθύνης, τον εκφοβισμό και τις απειλές. Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα νέο αντιδραστικό και αυταρχικό τοπίο που κάθε «έκτακτη» συνθήκη θα αξιοποιείται ως εργαλείο για απολύσεις.

 

Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεση μας για οποιοδήποτε διαχωρισμό μεταξύ των εκπαιδευτικών αλλά και ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες σε σχέση με τη διαχείριση του κορωνοιού στη συγκεκριμένη συγκυρία και την τρέχουσα υγειονομική κατάσταση.

 

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί η επαίσχυντη διάταξη που επιβάλλει τιμωρητικές διατάξεις (αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού), που απαγορεύει στους ανεμβολίαστους τη δωρεάν παροχή τεστ σε δημόσιες δομές και την είσοδο τους σε κλειστούς χώρους.
  • Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Κανένα σχολείο κλειστό, καμία αντικατάσταση της εκπαίδευσης με την τηλεκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, αντίθετα εντείνει τις ταξικές ανισότητες.
  • Μαζικές προσλήψεις/μονιμοποιήσεις προσωπικού καθαριότητας και εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα.
  • Ενίσχυση του ΕΣΥ που ασφυκτιά, με ικανοποίηση όλων των αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών (γιατρούς, ΜΕΘ, νοσοκομεία, εξοπλισμό). Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση, στη μάχη της πανδημίας.
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, των σχολικών μεταφορών και αποφυγή συνωστισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.