Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

http://paremvaseisdimosiou.blogspot.gr/    dimosio.paremvasis@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ»

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ !!!!!!

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό οικονομικών Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Πετραλιά.

Η συνάντηση αφορούσε το νέο μισθολόγιο που μόνο νέο δεν είναι μιας και όχι μόνο δεν καλύπτει σε τίποτα τις απώλειες του 40 % των εισοδημάτων μας που είχαμε απ' τα μνημόνια όλων των κυβερνήσεων εδώ και 14 χρόνια αλλά ούτε καν την ουσιαστική μείωση κατά 7,4 % της αξίας των μισθών μας την τρέχουσα χρονιά λόγω

πληθωρισμού . 

Ένα μισθολόγιο που δίνει μόνο ένα επίδομα οριζόντια, μια αύξηση  4% περίπου. Δηλαδή 1,5 ευρώ την ημέρα . Ούτε καν έναν καφέ όπως λέγαμε παλιότερα .

Οι απαντήσεις του Χατζηδάκη ήταν στην κυριολεξία στα όρια του εμπαιγμού. Μας είπε ότι καταλαβαίνει τη δυσκολία διαβίωσης των δημοσίων υπαλλήλων αλλά επειδή πολλά χρόνια πριν τα μνημόνια ζούσαμε πάνω απ' τις δυνάμεις μας

Θα πάρουμε αυξήσεις όταν και αν πιάσει η κυβέρνηση την επενδυτική βαθμίδα και αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή ώστε να υπάρχουν λεφτά. 

Συγκεκριμένα  :

* Είπε πως πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια δίνονται αυξήσεις 

* Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ψηφίστηκε πρόσφατα για τις δεσμεύσεις της και τέτοια ήταν και η πρόβλεψη για 500 εκατομμύρια ευρώ για τις αυξήσεις και με αυτά συμφώνησαν και οι ξένοι …δηλαδή η ΕΕ. Άρα φτάνουν μόνο για τα ποσά που ανακοινώθηκαν

* Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μας πει ότι η αύξηση των 40 ευρώ περίπου μαζί με το market pass, την επιδότηση του ρεύματος και τη δυνατότητα να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ αν ασφαλίσουμε τα σπίτια μας ανεβάζει τον μέσο μισθό στο δημόσιο στα 1450 ευρώ καθαρά !!!!

* Μας κάλεσε να μην υποτιμάμε τα 70 ευρώ μεικτά που δίνει γιατί ένα  μέρος του μεικτού μισθού πάει στις συντάξεις μας άρα είναι μισθός !

* Απέρριψε κατηγορηματικά να καταργηθεί η εισφορά 2 % υπέρ της ανεργίας και την επαναφορά των κλιμακίων που χάθηκαν το 16 και 17 γιατί το κόστος είναι 250 εκ. ευρώ για το 16 και 300 εκ. για το 17.

* Για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας είπε πως βλέπουν μια μια τις ΚΥΑ για κάθε υπουργείο και θα έχουν εικόνα στο τέλος του έτους .

* Επιστέγασμα της αντίληψης που έχει η κυβέρνηση ήταν η δήλωση του ότι είναι φανατικός οπαδός της αξιολόγησης και πως βάζει προσωπικό στοίχημα το τρίπτυχο, αξιοκρατία , αξιολόγηση και επιβράβευση όσων δουλεύουν.

* Τέλος δήλωσε χωρίς κανένα πρόβλημα ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα στελέχη έχουν να κάνουν ακριβώς με το παραπάνω τρίπτυχο.

Εμείς αναδείξαμε σε όλο το εύρος την αντίθεση μας με την πολιτική της κυβέρνησης που απ' τη μια έχει λεφτά για το κεφάλαιο και τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και απ' την άλλη θέλει τον δημόσιο υπάλληλο φτωχό και πειθαρχημένο μέσω της αξιολόγησης για να υλοποιεί τους στόχους που θα θέτει για το δημόσιο η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο . Θέσαμε όλο το πλαίσιο διεκδικήσεων όπως το 1000 ευρώ κατώτατο μισθό, επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού και γενικά την αποκατάσταση των απωλειών . Όπως και πως δε θα αποδεχτούμε καμία εφαρμογή αξιολόγησης και σύνδεσης της με το μισθό.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος η υποτονική αντιπαράθεση των ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ και ΕΑΕΚ που κινήθηκαν περισσότερο στη λογική δώσε έστω κάτι....

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το ζήτημα των μισθολογικών αυξήσεων για την τετραετία και ετοιμάζει αντιδραστική αναδιάρθρωση με τη σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση. Αυτό δε θα σημαίνει αυξήσεις γιατί το πλαίσιο που έθεσε ο υπουργός οικονομικών είναι καθαρό, υποταγή στα ασφυκτικά δημοσιονομικά όρια που θέτει η ΕΕ. Μας προετοιμάζουν για εσωτερική αναδιάρθρωση των μισθών. 

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούμε να πάμε με κινητοποιήσεις χαμηλής πτήσης. Χρειάζεται να σημάνει συναγερμός. Άμεσα πρέπει να προκηρυχτεί 24ωρη απεργία, κάτι που ήδη έχουν προτείνει οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και η ΕΑΣ στην ΑΔΕΔΥ και οργάνωση από τώρα του αγώνα από Σεπτέμβρη, με συνελεύσεις, απεργία αποχή από αξιολόγηση και απεργιακή κλιμάκωση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.