Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα - Όλοι-ες στην παράσταση διαμαρτυρίας, 17-6, 13.00, Δημαρχείο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

 

                                                                                          2024_06_16

 

Δεν αποδεχόμαστε τη δέσμευση αιθουσών από άλλα σχολεία για στέγαση νηπιαγωγείων

 

Όλοι/ες στην παράσταση διαμαρτυρίας:

Δημαρχείο Δάφνης-Υμηττού (Έλλης 16 και Κανάρη),

Δευτέρα 17 Ιούνη, 13.00

 


Παρόλο που το προηγούμενο διάστημα στις επίσημες συναντήσεις του Συλλόγου Μακρυγιάννη με το Δήμο (4/4 και 25/4) δεν είχε τεθεί καν το θέμα της μετεγκατάστασης του 4ου Νηπιαγωγείου Υμηττού στο 1ο Γενικό Λύκειο και για την επιπλέον αίθουσα του 1ου Νηπιαγωγείου στις 26/4 είχε προταθεί από πλευράς Δήμου «η δημιουργία 3ης αίθουσας είτε με προέκταση της υπάρχουσας κτιριακής εγκατάστασης του Νηπιαγωγείου είτε με τοποθέτηση αίθουσας βαρέως τύπου»,  μάθαμε από  την ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Υμηττού ότι ο Δήμος προτίθεται να δεσμεύσει δύο αίθουσες και 100 τ.μ από τον αύλειο χώρο του 1ου  Λυκείου για στέγαση δύο τμημάτων νηπιαγωγείου. Παράλληλη ενημέρωση υπήρξε από δημοτικές παρατάξεις, εκπαιδευτικούς και γονείς.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΔ του 1ου ΓΕΛ, σε Σχολικό Συμβούλιο του 1ου ΓΕΛ που έγινε για το θέμα οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι έλεγαν ότι βρίσκεται στη διαδικασία της διερεύνησης, ενώ ο Δήμος

είχε αποφασίσει για δέσμευση των αιθουσών και του προαυλίου.

 

Ο εμπαιγμός είναι φανερός! Άλλα είχαν αποφασίσει και άλλα έλεγαν! 

 

Καταγγέλλουμε τη στάση του Δήμου για το θέμα της σχολικής στέγης. Οι Δημοτικές αρχές έχουν συνέχεια και τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα για να λυθεί οριστικά το ζήτημα της στέγασης των νηπιαγωγείων. Επιλέγουν τις αντιπαιδαγωγικές και πιθανόν επικίνδυνες δεσμεύσεις αιθουσών Δημοτικών Σχολείων και τώρα και Λυκείων!

 

Η συνύπαρξη στο ίδιο προαύλιο, ακόμα και αν αυτό χωρίζεται με τοίχο, μαθητών Νηπιαγωγείου με μαθητές Λυκείου θα δημιουργήσει σοβαρά παιδαγωγικά προβλήματα αλλά και λειτουργικότητας.

 

Κάνουμε τέλος και μια εκτίμηση: Πρόθεση του Δήμου είναι να καταργηθεί, σε επόμενη φάση, το 4ο Νηπιαγωγείο, αφήνοντας μια ολόκληρη περιοχή του Υμηττού χωρίς Νηπιαγωγείο!

 

Να μην περάσουν τα σχέδια του Δήμου για αντιπαιδαγωγικές και επικίνδυνες λύσεις για τη στέγαση των νηπιαγωγείων!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.