Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Να καταργηθούν οι βεβαιώσεις μετακίνησης μαθητών

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

2020_11_12

 

Να καταργηθούν οι βεβαιώσεις μετακίνησης μαθητών

 

Από τη Δευτέρα, 9 Νοέμβρη 2020 με εντολή της κυβέρνησης, που αύξησε εν μέσω πανδημίας τον αριθμό μαθητών στην τάξη, τα 4χρονα και 5χρονα προνήπια και νήπια και οι 6 - 12 ετών μαθητές μας καλούνται να φέρουν στις τσάντες τους βεβαίωση μετακίνησης για να έρθουν  αλλά και να φύγουν από το σχολείο τους. Η βεβαίωση θα χρειαστεί για να την επιδείξουν σε κάθε αστυνομικό έλεγχο!

Πόση απορία, πόσος φόβος, πόσα «γιατί»  θα γραφτούν στα μάτια και την ψυχή των παιδιών μας! 

Χρειάζεται δηλαδή να αποδείξουν εγγράφως ότι στις 8 το πρωί  έχουν βγει για να πάνε στο σχολείο τους, όπου θα συγχρωτιστούν στην τάξη των 45 ή και λιγότερων τ.μ. με άλλους 20 -25 συμμαθητές τους..

Χρειάζεται στο δρόμο της μεσημεριανής επιστροφής τους από το σχολείο για το σπίτι, είτε αυτή είναι στο τέλος του πρωινού προγράμματος, είτε στο τέλος του ολοήμερου, να φέρουν βεβαίωση που να αποδεικνύει ότι ήταν εκεί; Δεν αρκεί η

σχολική τσάντα; Χρειάζεται και η τσάντα και η βεβαίωση;

Χρειάζεται η μητέρα και ο πατέρας, η γιαγιά και ο παππούς, ή η γειτόνισσα να έχουν στείλει sms με κωδικό 4 ( μετάβαση σε πρόσωπο που έχει ανάγκη!) για να συνοδεύσουν το νήπιο ή το πρωτάκι στο δρόμο για το σχολείο; Γιατί υπάρχει αμφισβήτηση μια τόσο αναγκαίας καθημερινής πρακτικής;

Ακόμα και για αυτή την τόσο αυτονόητη διαδικασία, όπως είναι η μετακίνηση ενός παιδιού προς και από το σχολείο, η κυβέρνηση φροντίζει να εμπεδώνεται η λογική του ελέγχου, του φόβου, της καταστολής. 

Δεν θα επιτρέψουμε να εξευτελιστούν οι μαθητές μας, οι γονείς, οι συνοδοί και οι εκπαιδευτικοί.

Δεν θα επιτρέψουμε να φιμώσουν, να καταδυναστεύσουν τα χρόνια της αθωότητας των παιδιών μας, δε θα τα ελέγξουν, δε θα τα φοβίσουν.

Κανένας έλεγχος σε ανήλικο! Κανένας έλεγχος-πρόστιμο σε ενήλικα που συνοδεύει ανήλικο μαθητή.

 

Καμία προσβολή της προσωπικότητας.

 

Να καταργηθούν οι βεβαιώσεις μετακίνησης -προσβολής της παιδικής ηλικίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.