Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Για τις επιταγές των 200 €_Δε θέλουμε χάντρες και καθρεφτάκια!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

2022_02_10

 

Όχι στα «καθρεφτάκια και τις γυαλιστερές χάντρες» που μας μοιράζουν Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ

 

Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε «ιθαγενείς» της περιόδου της αποικιοκρατίας

 


Το ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση προχώρησαν σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να διατεθούν στους/στις εκπαιδευτικούς επιταγές (voucher) αξίας 200 € για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Η ρύθμιση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ύψους 140.000.000 € με χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης.

 

Η Κυβέρνηση προκαλεί ανερυθρίαστα με το «κόλπο» του voucher των 200 € στους/στις εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.  Με το ποσό αυτό δεν υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα αγοράς εξοπλισμού εξαιτίας της

άγριας ακρίβειας που έχουν φέρει οι πολιτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ.  

 

 Το Υ.ΠΑΙ.Θ.  και η Κυβέρνηση, θέλοντας να καλύψουν τη μεγάλη αποτυχία της πολιτικής τους σε ό,τι αφορά την ουσιαστική κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, επιχειρούν με φτηνά, επικοινωνιακού χαρακτήρα, τεχνάσματα να ρίξουν και πάλι την ευθύνη στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

 

Στην ουσία τα voucher μεταθέτουν την υποχρέωση του κράτους να προμηθεύσει τα σχολεία με τεχνολογικό εξοπλισμό μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και επιχειρούν να καθιερώσουν και στην εκπαίδευση τη διαδικασία της ατομικής ευθύνης. Η αποδοχή των voucher, σημαίνει ότι την επόμενη φορά που το ΥΠΑΙΘ θα αναγκαστεί να προσφύγει σε «τηλεκπαίδευση» θα μπορεί να ισχυριστεί ότι με ένα ολόκληρο… 200άρι μας έχει χορηγήσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό!!


Είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της κοροϊδίας του ΥΠΑΙΘ προς τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία, αφού πρόσφατα φρόντισε η Κυβέρνηση να εξαιρέσει τους/τις εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων από τις πρόνοιες και παροχές του νόμου 4808/2021 για την παροχή τηλεργασίας στο Δημόσιο τομέα που απολαμβάνουν όλοι οι υπόλοιποι Δημόσιοι Υπάλληλοι.  

 

Επιπρόσθετα το ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση, αν επιθυμούσαν να εξοπλίσουν και να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τα δίκτυα των σχολείων και να προχωρήσουν στην παροχή υλικοτεχνικής υποδομής η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν τα δύο τελευταία χρόνια (2020 – 2021).  Κάθε φορά η Κεραμέως έστελνε δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές στα σχολεία, αλλά στα σχολεία υπολογιστές δεν… έφταναν. Το πράγμα έχει γίνει ανέκδοτο.  

 

Οι κούφιες και ψεύτικες θριαμβολογίες της Υπουργού Παιδείας περί «ψηφιακής επανάστασης» στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης βασίστηκαν και βασίζονται αποκλειστικά στις πλάτες, στις προσπάθειες και στις ατομικές δαπάνες των εκπαιδευτικών από τους μισθούς πείνας που μας δίνει το ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση.

 

Τελευταία αλλά πολύ σημαντικό: Οι εκπαιδευτικοί με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, τη λιτότητα και τις περικοπές που εφάρμοσαν όλες οι Κυβερνήσεις έχουμε οδηγηθεί στη φτώχεια. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό, στο φυσικό αέριο, στα είδη πρώτης ανάγκης, την άνοδο του πληθωρισμού έχει εξαϋλώσει το μισθό μας και μας οδηγεί στην πείνα και στην εξαθλίωση. Τα 200 € είναι ψίχουλα μπροστά σε όσα μας έχουν αρπάξει όλα αυτά τα χρόνια.


Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι με τα 200 αργύρια δεν μπορεί να εξαγοράσει τους εκπαιδευτικούς, ούτε να ξεπλύνει τις ευθύνες της για τη ζημιά που έχει προκαλέσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική της.

 

Διεκδικούμε:

ü  Τα 140.000.000 € να διατεθούν στα σχολεία μας για τεχνολογικό εξοπλισμό και με δημόσιο απολογισμό του ΥΠΑΙΘ για τη διάθεση των χρημάτων (καμιά εμπιστοσύνη σε εταιρείες και μεσάζοντες).

ü  Πλήρη και ουσιαστική κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών με δωρεάν παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού από το ΥΠΑΙΘ.

ü  Ουσιαστική τεχνολογική κάλυψη και  αναβάθμιση όλων των Δημόσιων Σχολείων της χώρας με σύγχρονους Η/Υ και επαρκή δίκτυα επικοινωνίας με δαπάνες της πολιτείας.

ü  Ισονομία και ισοπολιτεία μεταξύ όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων σε ό, τι αφορά την τηλεργασία.

ü  Κατάργηση του νόμου για την παροχή εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» σε περιόδους διαφορετικές των περιπτώσεων πανδημίας (ολιγοήμερες αναστολές λειτουργίας των σχολείων λόγω φυσικών καταστροφών κ.λπ.).

ü  Πλήρη και απόλυτη εφαρμογή των συστάσεων της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών και μαθητών που υπάγονται σε καθεστώς τηλε – «εκπαίδευσης».

ü  Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού, επιστροφή των κλεμμένων Μ.Κ (περίοδος 2015-2019).

 

Να μην αποδεχτούμε την παροχή της επιταγής της ντροπής των 200 €.

 

Να αντιδράσουμε συλλογικά και μαζικά απέναντι στην κοροϊδία και τα ψέματα του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης.

 

Δε μας ξεγελούν - Δε θα περάσουν!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.