Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Αλληλεγγύη στους-στις συναδέλφους-ισσες που δεν ανάρτησαν αξιολόγηση-αποτίμηση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

2022_02_24

 

Στήριξη και αλληλεγγύη σε όσες/ους αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου!

Οι απειλές και τα ραβασάκια του Υπουργείου θα ακυρωθούν!

 

Η νέα πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας με επιβολή κυρώσεων (αναστολή διαδικασίας εξέλιξης συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης) σε 114 διευθυντές/ντριες και προϊστάμενες/νους σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν ανάρτησαν Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021, επειδή συμμετείχαν στην απεργία-αποχή που έχουν κηρύξει οι Σύλλογοι ΠΕ και οι ΕΛΜΕ τους,  αποτελεί νέα

αυταρχική εκτροπή που αμφισβητεί - ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία.

 

Τα σωματεία έχουν νόμιμα προκηρύξει απεργία-αποχή, με τις ενέργειές τους ήδη δημοσιευμένες προς όλους/ες, η οποία καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη τους για να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σχετιζόμενη με την αξιολόγηση.

 

Με βάση αυτό, η μη ανάρτηση αποτίμησης και προγραμματισμού αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Διευθυντών/ντριών, Προϊσταμένων!

 

Το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί! Με αγώνες και με αίμα εργατικό έχει κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα και προστατεύεται. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με αυθαιρεσίες μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Ισχύει το τεκμήριο νομιμότητας που διέπει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη απεργία που για να κηρυχτεί παράνομη πρέπει υποχρεωτικά το κράτος – εργοδότης να προσφύγει στα δικαστήρια κι αυτά να την κηρύξει παράνομη! Χρειάζονται ακόμα, έστω και για τα μάτια του κόσμου οι δικαστικές αποφάσεις και δεν αρκούν «οι εντολές των βασιλιάδων».

 

Θα  υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, αποφασιστικά, συντονισμένα και αταλάντευτα και δεν θα τους επιτρέψουμε να ακουμπήσουν  κανέναν/καμία εκπαιδευτικό που δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση, γιατί αντιδρά στη προσαρμογή του σχολείου στις ανάγκες της αγοράς, με όποιον τρόπο και με όποιο ρόλο (διευθυντές/ντριες – προϊσταμένους/ες, συντονιστές/ριες ομάδων δράσης, συλλόγους διδασκόντων). 

 

Καταδικάζουμε τις κυρώσεις εναντίον των συναδέλφων, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους/στις 114 Διευθυντές/ντριες και Προϊστάμενες/νους και καλούμε το Υ.ΠΑΙ.Θ. να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο έγγραφο των κυρώσεων ενάντια σε απεργούς. Υπερασπιζόμαστε κάθε συνάδελφο/ισσα που αντιστέκεται στην αξιολόγηση με κάθε μέσο και μορφή πάλης. 

 

Είναι αυτονόητο ότι το τείχος αλληλεγγύης που πρέπει να υψώσουν τα εκπαιδευτικά σωματεία πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο της συνδικαλιστικής, νομικής και οικονομικής κάλυψης που διαθέτουν. Αυτό οφείλουν να κάνουν και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες – όφειλαν να το έχουν πράξει ήδη.

 

Όσο κι αν το Υ.ΠΑΙ.Θ. κινείται στον δρόμο του εκφοβισμού και των αυθαίρετων οδηγιών εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν πτοούμαστε. Ο αγώνας μας, αξιοποιώντας όλες τις μορφές (ενιαία κείμενα ΔΟΕ, απεργία-αποχή) έχει αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα καμία από τις επιδιώξεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. δεν έχει υλοποιηθεί.

 

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ: 

 

·      Να πάρει σαφή θέση και να στηρίξει έμπρακτα συνδικαλιστικά, νομικά, οικονομικά κάθε συνάδελφο/σσα που αντιστάθηκε στην αξιολόγηση με όποιο τρόπο και όποια μορφή.

·      Να υπερασπιστεί, ως οφείλει, τους διωκόμενους συναδέλφους/σσες.

·      Να μη διαπραγματευτεί το δικαίωμα στην απεργία.

·      Να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ακύρωση των ποινών.

·      Να επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή (χωρίς καμιά υποχώρηση στις αντιδραστικές προϋποθέσεις του ν. Χατζηδάκη), ώστε σε συνδυασμό με τα ενιαία κείμενα να συμβάλουν στην ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη.

 

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.