Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ανακοίνωση για Γενική Απεργία - Τετάρτη 6 Απρίλη

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

2022_03_31 

Τετάρτη 6 Απρίλη

Όλοι/Όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ

Πεζόδρομος Κοραή, 11 π.μ

   

Συνάδελφοι/ισσες,

Στην πιο κρίσιμη για τα μισθολογικά, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μεταπολιτευτική περίοδο, κατά την οποία ο ελληνικός λαός αναμετριέται με τις ολέθριες συνέπειες μιας βάρβαρης εγκληματικής πολιτικής και τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία να πέφτει βαριά πάνω στους λαούς της Ευρώπης, εμπλέκοντας επικίνδυνα και τη χώρα μας, δεν δικαιούμαστε να κηρύξουμε υποχώρηση και απεργιακή σιγή.

 

Ο πληθωρισμός έχει σημειώσει ρεκόρ 25ετίας! Με πυρήνα τις εξωφρενικές αυξήσεις στην ενέργεια (η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη!!), ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων εξαπλώνεται στα βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης. Ο μισθός μας πια ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ να καλύψει τις βασικές ανάγκες των οικογενειών μας!! Πάνω από το 1/3 της ελληνικής κοινωνίας ζει σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, τη στιγμή που η

Κυβέρνηση φροντίζει να χαρίζει «δωράκια», προνόμια και κέρδη στην ολιγαρχία, στους ομίλους στα Μ.Μ.Ε που την στηρίζουν.

 

Ο νόμος Χατζηδάκη, με τις σαρωτικές αντιδραστικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τη συνδικαλιστική δράση, παραδίδει τους/τις εργαζόμενους/ες βορά στην ασύδοτη καπιταλιστική εκμετάλλευση.

 

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να διαλύει τη Δημόσια Εκπαίδευση και να στηρίζει την Ιδιωτική. Άφησε ανοχύρωτους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές μέσα στην πανδημία, επιχειρεί να επιβάλει με βία, αυταρχισμό, εκβιασμούς και τρομοκρατία την «αξιολόγηση», κατάργησε τις Γενικές Συνελεύσεις και τους αιρετούς αντιπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αύξησε τους μαθητές ανά τάξη και κατευθύνει μεγάλο τμήμα των μαθητών από το Λύκειο στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ομίλους. Θέλει να διοργανώσει διαγωνισμό PISA για να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και να βρει άλλοθι για την επιβολή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.  Σχετικά με τις επιταγές της ντροπής των 200 €, δεν πρέπει να τις αποδεχτούμε. Τα χρήματα πρέπει να δοθούν στα σχολεία για αγορά ηλεκτρονικού και τεχνολογικού εξοπλισμού. Ουσιαστικά η στόχευση του υπουργείου είναι το ταξικό, φτηνό σχολείο της αγοράς, των δεξιοτήτων, της κατάρτισης και της αμάθειας.

 

      Η Κυβέρνηση της ΝΔ, με άλλοθι και εργαλείο την πανδημία, κλιμάκωσε την επιθετική αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων 12 χρόνων, ψηφίζοντας εκατοντάδες αντιδραστικές διατάξεις και νόμους, σε συνθήκες λοκ-ντάουν, απαγορεύσεων, ακραίου εκφοβισμού και σκληρών περιοριστικών μέτρων. Τώρα με δεκάδες νεκρούς και το ΕΣΥ σε πίεση και κατάρρευση, κηρύσσουν τη «λήξη» της πανδημίας! Και μαζί με αυτήν ανανεώνουν τις άδικες, αντιεπιστημονικές και εξοντωτικές αναστολές εργασίας 7500 υγειονομικών. Μια «λήξη» που στοχεύει στην τουριστική σεζόν και που οι ίδιοι και οι ειδικοί τους προδικάζουν ότι έχει… ημερομηνία λήξης το φθινόπωρο. Οι θριαμβολογίες των «αρίστων» και «τεχνοκρατών» για τις μεγάλες «επιτυχίες» της στο μέτωπο της οικονομίας ξεθωριάζουν. Το κυβερνητικό αφήγημα για την «επανεκκίνηση της οικονομίας», για την «ευφορία της ανάκαμψης» και το «αναπτυξιακό ελατήριο», για τους «ιλιγγιώδεις πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης», τη «μεγάλη ευκαιρία» της «νέας Ελλάδας, με την καταπληκτική ποιότητα ζωής» και άλλα συναφή, θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν επικίνδυνο.

Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους!

 

     Αυτοί που βυθίζουν το λαό σε μεγαλύτερη δυστυχία, φτώχεια και εξαθλίωση, αυτοί που επιστρατεύουν εναντίον του τη βία και την καταστολή, αυτοί που υποθηκεύουν το μέλλον του, θα εισπράξουν τη λαϊκή οργή και αποδοκιμασία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Βασικό βέβαια ζήτημα της περιόδου, ζωτικής σημασίας για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι και ο ν. Χατζηδάκη. Οι Ομοσπονδίες (ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία πρέπει να αποφασίσουν ΤΩΡΑ ομόφωνα ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ!!

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η απόκρουση της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας, της εγκληματικής πολιτικής της πανδημίας και της προσπάθειας διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, είναι ζητήματα απόλυτης προτεραιότητας.

 

  • Καλούμε την ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και ΟΛΕΣ τις Ομοσπονδίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα να συμβάλουν με κάθε τρόπο στη συνολική απόρριψη του ν. Χατζηδάκη και στην κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  • Να οργανώσουμε τους αναγκαίους αγώνες ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια και την ακρίβεια. Να παλέψουμε ενάντια στις ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, («αξιολόγηση», τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, εξετάσεις PISA, κλπ).
  • Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της 6ης Απρίλη όχι ως μια ακόμη συμβολική διαμαρτυρία αλλά ως αφετηρία ενός νέου κύκλου αγώνων για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

 

Διεκδικούμε:

  • Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17. Αφορολόγητο στις 12.000 €!!
  •  Σταθερή και μόνιμη εργασία. Καμία αποδοχή των εξευτελιστικών 3μηνων συμβάσεων. Ίσα δικαιώματα για τους αναπληρωτές/τριες συναδέλφους/ισσες. Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.
  • Παιδαγωγική Ελευθερία και Δημοκρατία στα σχολεία!! Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
  • Απέναντι στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και την πολύχρονη εμπλοκή των νατοϊκών  ιμπεριαλιστών εμείς αγωνιζόμαστε για την ΕΙΡΗΝΗ και τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των ΛΑΩΝ!! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και στα επιθετικά Νατοϊκά σχέδια. ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.