Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Συμπαράσταση στη συναδέλφισσα Δήμητρα Τάσσου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

2022_11_23

 

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης


 

Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Πρόεδρο του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. « Ο Αριστοτέλης» Δ. Τάσσου απέναντι στις προσπάθειες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής της δράσης από την πλευρά παραγόντων εντελλόμενων από τη Δ/νση Π. Ε. Δράμας.

Συγκεκριμένα και ενώ οι αυθαιρεσίες από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Π. Ε.  συνεχίζονται εις βάρος των εκπαιδευτικών και κυρίως κατά των πλέον επισφαλώς εργαζομένων του κλάδου, των αναπληρωτών/αναπληρωτριών, μετά από σχετική καταγγελία του Συντονιστικού Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών για  αυθαιρεσίες της Δ/νσης Π. Ε. Δράμας, η Δήμητρα Τάσσου, Πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλ. Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Αριστοτέλης», και μέχρι πέρσι μέλος του Συντονιστικού των Αναπληρωτών, δέχτηκε επώνυμο απειλητικό

τηλεφώνημα από μια κυρία που ισχυρίστηκε ότι είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί τη Διεύθυνση Π. Ε. Δράμας. 

Από τη Δ. Τάσσου ζητήθηκε να αποσύρει μέχρι τη Δευτέρα την καταγγελία για τις πρακτικές της Διεύθυνσης Π. Ε. Δράμας που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συντονιστικού Αναπληρωτών διαφορετικά θα προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος της. Το τηλεφώνημα έγινε στην Δ. Τάσσου γιατί το τηλέφωνό της υπάρχει ακόμα στην σελίδα του Συντονιστικού Αναπληρωτών στο Facebook.

 

Καταγγέλλουμε την προκλητική αυτή απειλή και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφισσα Δ. Τάσσου διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στις κάθε είδους προσπάθειες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζόμενων.

 Με τον τρόπο αυτό και χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της διοίκησης και τις θέσεις εξουσίας επιδιώκεται να φιμωθούν οι εκπαιδευτικοί, οι συλλογικότητές τους και τα σωματεία. Στόχος να κατισχύσει ο φόβος ώστε όλοι να σιωπήσουν και τίποτα να μην έρχεται στην επιφάνεια ώστε οι αυθαιρεσίες από την πλευρά της διοίκησης να συνεχίζονται. Δηλώνουμε καθαρά ότι καμία απειλή δε θα γίνει αποδεκτή και δε θα μείνει αναπάντητη. Αντί η Διεύθυνση Π. Ε. Δράμας να διερευνήσει, όπως οφείλει, το περιεχόμενο των όποιων καταγγελιών σε βάρος της και να αποδείξει ότι αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επέλεξε τον ολισθηρό δρόμο των απειλών και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δείχνοντας έτσι ότι φοβάται την αλήθεια και την πραγματικότητα. 

 

Στηρίξαμε και θα στηρίζουμε διαχρονικά τα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις των αναπληρωτών/αναπληρωτριών συναδέλφων μας οι οποίοι/οποίες μέσα από τη συμμετοχή τους στα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες των εκπ/κών παλεύουν μαζί και με τους υπόλοιπους εκπ/κούς για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. 

 

Οι πρακτικές εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας δε θα μείνουν αναπάντητες.

 

Η αλληλεγγύη όπλο των εργαζομένων!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.