Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Δε θα αφήσουμε να γυρίσει η εκπαίδευση μισόν αιώνα πίσω! Όλοι_Όλες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

 

2023_1_31

Να σταματήσουμε τώρα την εισβολή των επιθεωρητών στα σχολεία μας!

 

Όλοι και όλες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση

 

Τρίτη 7 Φλεβάρη,  ώρα 18.00

7ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης  (Εθν. Αντίστασης & Αριστοτέλους)

 


Με το αποκαλυπτικό δελτίο τύπου με τίτλο: «Μετά από 41 χρόνια, καθολική εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών!»  η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ανακοινώνει την άμεση έναρξη της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών!

Επιβεβαιώνει έτσι ότι η αξιολόγηση είναι η επαναφορά του θεσμού του επιθεωρητή, που καταργήθηκε πριν 41 χρόνια με αγώνες των εκπαιδευτικών, η επιβολή κλίματος διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας και η κατάργηση κάθε έννοιας παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας στα σχολεία. Μας θέλει υπάκουους/ες διοικητικά, άβουλους/ες παιδαγωγικά και μοιραίους/ες εργασιακά να αποδεχτούμε τον ανταγωνισμό μεταξύ μας και να υποκύπτουμε σε κάθε αντιεκπαιδευτικό μέτρο.

 

Να το ξεχάσει!

 

Μέσα στην απόλυτη φτωχοποίησή μας που ο μισθός μας να εξανεμίζεται από την ακρίβεια, η υπ. Παιδείας, λίγο πριν τις εκλογές, νομίζει ότι θα δημιουργήσει τετελεσμένα και θα επιβάλλει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική στην οποία το

εκπαιδευτικό κίνημα έχει αντιδράσει σθεναρά.

 

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η ατομική αξιολόγηση να ξεκινήσει άμεσα και τμηματικά: όπου ολοκληρώνονται οι κρίσεις συμβούλων από τα γαλάζια συμβούλια, η αξιολόγηση (από τον Σύμβουλο και από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας) θα ξεκινάει αυτόματα. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ξεκινώντας με ωμό εκβιασμό στους νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/ισσες στην επαρχία θα κάμψει εύκολα τις αντιδράσεις και στη συνέχεια να εδραιωθεί σε όλη την επικράτεια.

Μην ξεχνάμε ότι, όπως προβλέπει ο ν. 4823, «Αν το έργο του εκπαιδευτικού χαρακτηριστεί ως «μη ικανοποιητικό» ο εκπαιδευτικός δεν μονιμοποιείται αλλά μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία τα αμέσως επόμενα δύο (2) έτη», με άλλα λόγια, άρση της μονιμότητας.

Η μόνη απάντηση επομένως, είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για την ακώλυτη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων ΤΩΡΑ!

 

Αντίστοιχα, οι δηλώσεις για νέο μισθολόγιο και αυξήσεις μόνο μετά από αξιολόγηση, παραπέμπουν ευθέως στα περίφημα μπόνους και πριμ παραγωγικότητας, δηλαδή, στην κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης.

Πλάι σε όλα αυτά, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζει νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ώστε να εμπεδωθεί πλήρως το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας για το αέναο κυνήγι προσόντων, μορίων, σεμιναρίων που άνοιξε το «προσοντολόγιο» και ολοκληρώνει ο ΑΣΕΠ και η αξιολόγηση.

 

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση τονίζει ότι η «ελληνική PISA», που θα χρησιμοποιηθεί για την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, θα εφαρμοστεί καθολικά φέτος. 

 

Καμιά εκλογική αναμονή – καμιά αυταπάτη.

 

Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε σαν ένας άνθρωπος και να αντιπαρατεθούμε αποφασιστικά μέχρι τη νίκη!

 

Απαιτούμε από το Σύλλογό μας και τη ΔΟΕ να κηρύξουν χωρίς καμία καθυστέρηση ανένδοτο αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Κεραμέως

 

·        Για την ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη, την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, τη διεκδίκηση αύξησης των μισθών μας, τους μαζικούς διορισμούς και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

·        Κήρυξη νέας Απεργίας-Αποχής από όλες τις αξιολογικές διαδικασίες του 4823/21

·        Κήρυξη επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας για να μην μπει κανένας επιθεωρητής στην τάξη.

·        Κήρυξη απεργίας μέσα στον Φλεβάρη, με ιδιαίτερη αιχμή το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης βάζοντας ταυτόχρονα όλες τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος

·         Κανένας-καμία να μην καταχωρεί στοιχεία στον ηλεκτρονικό φάκελο αξιολόγησης. Να μην μπούμε στη διαδικασία να αυτοφακελωθούμε!

·         Συντονιζόμαστε με Συλλόγους ΠΕ και  ΕΛΜΕ για την οργάνωση μεγάλης πανελλαδικής σύσκεψης συντονισμού του αγώνα και την οργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου καθώς και την πραγματοποίηση συναυλίας για την παιδεία

·         Οργανώνουμε καμπάνια μαζί με ΕΛΜΕ και  Ενώσεις Γονέων για την ακύρωση στην πράξη της «ελληνικής PISA»

·         Η αντίσταση στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας συνεχίζεται με τα ενιαία κείμενα και συμμετέχουμε στις κεντρικές εκδηλώσεις που οργανώνει η ΔΟΕ.

 

ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.