Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση για τηλεκπαίδευση λόγω κακοκαιρίας


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/


2023_02_05

Ανακοίνωση

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 


Η τηλεκπαίδευση ήταν μία μορφή που επιλέχτηκε εξαιτίας της μακροχρόνιας αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω κορωνοϊού. Δεν ήταν ούτε θα πρέπει να είναι μία μορφή που θα ισχύει σε έκτακτες συνθήκες με ολιγοήμερο κλείσιμο σχολείων.

 

Με δεδομένη την ανακοίνωση της περιφέρειας ότι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία στην Αττική θα είναι κλειστά λόγω κακοκαιρίας ισχύουν τα εξής: 

 

1.  Καμία και κανένας δεν είναι υποχρεωμένη/-ος να παράσχει τηλεκπαίδευση από τον προσωπικό του χώρο και με δικό της/του εξοπλισμό. Ο ν.4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας ορίζει ότι: «. Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…». Θυμίζουμε παράλληλα και την καταδικαστική για το υπουργείο Παιδείας και την εταιρία Cisco, απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (στις 16/11/2021, με την 50/2021) για τη διακινδύνευση - παραβίαση των Προσωπικών Δεδομένων».

 

2.  Κλειστό σχολείο λόγω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών , σημαίνει κλειστό σχολείο. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει με ευθύνη των εκπαιδευτικών. Η απόφαση με την οποία κλείνουν οι σχολικές μονάδες πάρθηκε από την περιφέρεια Αττικής και δηλώνει με τον πιο επίσημο τρόπο πως η πρόσβαση σε αυτές θέτει σε κίνδυνο μαθητές και εκπαιδευτικούς. Είναι απόλυτη ευθύνη του

ΥΠΑΙΘ και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης να μην κινδυνεύσει καμία και κανένας

3.  Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με συλλογικό τρόπο, να ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών ότι δε θα πραγματοποιηθεί η τηλεκπαίδευση.

 

4.  Να δοθεί έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση, στους γονείς όπου θα είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους.

 

5.  Άτυπες προφορικές ή ακόμα και ανυπόγραφες γραπτές «οδηγίες» που προτρέπουν σε καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές αλλά να καταγγέλλονται.

 

6.  Καλούμε το ΔΣ του Συλλόγου να πάρει σαφή θέση σχετικά με τα παραπάνω και να καλύψει συνδικαλιστικά όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες

 


Αφήστε τα παιδιά να παίξουν με το χιόνι και ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.