Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε_Εμπαιγμός η οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ για τηλεκπαίδευση στις περιοχές της Θεσσαλίας

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

www.paremvasis.gr ,                  paremvasisdoe@gmail.com

                                    210 3242144                      Σεπτέμβρης 2023     

Εμπαιγμός η οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ για τηλεκπαίδευση στις περιοχές της Θεσσαλίας

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα μέτρα για ασφαλή ανοιχτά σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας για μαθητ(ρι)ες και εκπαιδευτικούς


 

Με μια προκλητική οδηγία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ανακοινώνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων της Θεσσαλίας λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιφέρεια τις επόμενες ημέρες και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 25/9 μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Θεωρούμε σκανδαλώδη την οδηγία αυτή που αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καμία επίγνωση τι σημαίνει η εκπαιδευτική διαδικασία. Ενώ τα σχολεία της Θεσσαλίας δεν έχουν ανοίξει ούτε για μια ώρα ως τώρα, οι μαθητ(ρι)ες δεν γνωρίζουν καν τις/τους εκπαιδευτικούς τους, δεν έχουν ευχηθεί καλή χρονιά, δεν έχουν πάρει στα χέρια τα

βιβλία τους, το ΥΠΑΙΘΑ προτείνει να γνωριστούν μέσα από τηλεπαράθυρα! 

Κι αυτό το θεωρεί δόκιμο! Η κοροϊδία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί το υπουργείο δίνει οδηγίες για τηλεκπαίδευση ενώ γνωρίζει ότι αυτό είναι και πρακτικά ανέφικτο. 

Εν τω μεταξύ, όλες τις προηγούμενες ημέρες το Υπουργείο Παιδείας περιορίστηκε να καθησυχάσει γονείς και μαθητές  ότι «εργάζεται εντατικά με γνώμονα τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των πλέον βιώσιμων και αποτελεσματικών λύσεων και δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τις/τους μαθήτριες/μαθητές και τους εκπαιδευτικούς». Όλα αποδεικνύονται ψευδή. 

Η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων που δεν άνοιξαν ποτέ, οφείλεται στο γεγονός ότι τόσες εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες δεν έχουν προχωρήσει στο ελάχιστο τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών, δεν καθαρίστηκαν ποτάμια, δρόμοι, ρέματα, δεν απομακρύνθηκαν τα φερτά υλικά, δεν αφαιρέθηκαν οι λάσπες ούτε άνοιξαν τα φρεάτια ώστε να υπάρχει ασφάλεια στην περίπτωση νέων βροχοπτώσεων. Έτσι, οι πόλεις και τα χωριά της Θεσσαλίας εμφανίζονται ανοχύρωτα για μια ακόμα φορά.

Το γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά για τρίτη εβδομάδα και το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρεί να ...ξεκινήσει τη λειτουργία τους με τηλεκπαίδευση, αποτελεί εμπαιγμό! Το ΥΠΑΙΘΑ επιδιώκει να παρουσιάσει ως φυσικό τα σχολεία να παραμένουν κλειστά, να μην παίρνεται κανένα μέτρο ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια και η τηλεκπαίδευση να αντικαθιστά την εκπαιδευτική διαδικασία ως μια νέα κανονικότητα!

ü Καλούμε το Υπουργείο έστω και την τελευταία στιγμή να πάρει πίσω την απαράδεκτη οδηγία για την τηλεκπαίδευση.

ü Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για τη ζωή και τα υπάρχοντα των συναδέλφων/ισσων, των μαθητ(ρι)ων και των οικογενειών τους.

ü Σημειώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση, και από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, κανένας συνάδελφος/ισσα δεν είναι υποχρεωμένος να υλοποιήσει τηλεκπαίδευση. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν τηλεκπαίδευση από τα σπίτια τους και με τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή. Η τηλεκπαίδευση παρέχεται μόνο από τις σχολικές μονάδες και με την προϋπόθεση ότι αυτές είναι ανοιχτές και υπάρχει ασφαλή πρόσβαση. Κανείς δεν μπορεί να απειλήσει και να εκβιάσει τους/τις εκπαιδευτικούς.

Απαιτούμε:

ü  Ασφαλή κι ανοιχτά σχολεία με πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών.

ü  Μέτρα για ασφαλή μετακίνηση των μαθητ(ρι)ών

ü  Εξασφάλιση πλήρως υγειονομικών συνθηκών διαβίωσης σ΄ όλους τους χώρους, καθαρισμός κι απολυμάνσεις.

ü  Μέριμνα για τάχιστη αποκατάσταση της ασφαλούς υδροδότησης στα σχολεία για τις ανάγκες καθαριότητας των μαθητών και εξασφάλιση δωρεάν πόσιμου νερού στις ώρες λειτουργίας του σχολείου, αλλά και μετά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.