Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε & Δ.Ε_Ανακοίνωση για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

www.paremvasis.gr, paremvasisdoe@gmail.com, 2103242144

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

http://paremvaseisde.gr, paremvaseis.de@gmail.com, 2103318624

7-9-2023

 

Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας για αναπληρωτές/τριες από και προς τις πληγείσες περιοχές και άμεση μέριμνα για τις συνθήκες διαβίωσης των εκπαιδευτικών σε αυτές! Να μη χαθεί κανένα ημερομίσθιο!

 

Ως εδώ! Ταξικός κυνισμός κι αδιαφορία από την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ! Ο ιερέας του ψηφιακού κράτους Πιερρακάκης για μια ακόμα φορά δεν μπορεί να κάνει το

αυτονόητο, να γίνουν ηλεκτρονικά οι αναλήψεις υπηρεσίας των αναπληρωτ(ρι)ων.

Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ακραία καιρικά φαινόμενα που σε συνδυασμό με την καταστροφική ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού έχουν πλήξει ολόκληρους νομούς, χιλιάδες αναπληρωτές/τριες καλούνται από σήμερα έως και τη Δευτέρα 11/9, να μετακινηθούν από και προς πληγείσες περιοχές, για να αναλάβουν υπηρεσία για το σχολικό έτος 2023-2024. 

Από τη στιγμή που δεν εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τις πληγείσες περιοχές, από τη στιγμή που στέλνονται ειδοποιήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήματα της εθνικής οδού και εντός ολόκληρων νομών, όπως για παράδειγμα στη Μαγνησία, μηνύματα εκκένωσης περιοχών, όπως στην περιοχή των Κάτω Λεχωνίων κ.α. ενώ ανακοινώθηκε αναστολή υπηρεσίας στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και ενώ οι συνάδελφοι/ισσες αναπληρωτές/τριες που είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται προσπαθούν να επιβιώσουν και να απεγκλωβιστούν, είναι αδιανόητο να καλούνται να μεταβούν είτε στις σχολικές μονάδες είτε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε να αναλάβουν υπηρεσία! Είναι επίσης αδιανόητο την ίδια στιγμή που πλήττονται, αγωνιούν και αναζητούν βασικές προμήθειες (νερό και ψωμί) να χάνουν ημερομίσθια και ένσημα, μέχρι και τη Δευτέρα 11/9, ημέρα κατά την οποία και πάλι είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρουν να αναλάβουν υπηρεσία δια ζώσης!

Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και τις ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ των περιοχών που πλήττονται να μεριμνήσουν για την ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών/τριών που προέρχονται ή έχουν προσληφθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί! Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, τα κατά τόπους σωματεία (ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ) των περιοχών αυτών να απαιτήσουν:

Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, μέριμνα και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αξιοπρεπή διαβίωση των συναδέλφων/ισσών μας στις πληγείσες περιοχές (κυρίως κάλυψη στέγης και διατροφής), εξονυχιστικός κτηριακός έλεγχος της των σχολικών μονάδων για την ασφάλεια μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών!

Οι Παρεμβάσεις σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ήδη κατέθεσαν πρόταση να παρέμβουν οι ομοσπονδίες σε αυτή την κατεύθυνση στο ΥΠΑΙΘΑ. Δε θα ανεχτούμε να χαθεί έστω και ένα ημερομίσθιο για τους αναπληρωτές/τριες! Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘΑ να δεχτεί την ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας ΤΩΡΑ!

ΔΕ ΖΗΤΑΜΕ ΧΑΡΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.