Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

7 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα υγείας - Συμμετέχουμε στις δράσεις της ΟΕΝΓΕ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/
                                                                                                                                                                                                                                                 
                                                                                     2020_04_06


7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ -  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, την Τρίτη, 7 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις κινητοποιήσεις και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων. 

Η πανδημία COVID-19 βρίσκεται διεθνώς σε πλήρη εξέλιξη και είναι σαφές πως καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπισή της είναι η σημαντική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η πολιτική όλων των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων και της ΕΕ, που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας
του λαού. 

Το δημόσιο σύστημα υγείας όλα τα προηγούμενα χρόνια κατακρεουργήθηκε από τις πολιτικές των περικοπών, της λιτότητας, της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης.

 Στελέχη της σημερινής κυβέρνησης το λοιδόρησαν και το ειρωνεύτηκαν ως αναποτελεσματικό, για να προβάλουν την αναγκαιότητα ιδιωτικών συστημάτων υγείας, ενώ η λίγο πριν το ξέσπασμα του  κορονοϊού είχε έτοιμα σχέδια για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της υγείας.

Σήμερα και ενώ η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση ΝΔ δεν προχωρά στα αναγκαία μέτρα με βάση τα αιτήματα των σωματείων του χώρου της υγείας(ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ), αλλά και πολλών σωματείων εργαζομένων για τη διασφάλιση της υγείας του λαού και την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή, ενισχύει οικονομικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας: με το διπλασιασμό του ημερήσιου νοσηλίου σε 1600 ευρώ για κάθε κρεβάτι ιδιωτικής ΜΕΘ.!, με την χρηματοδότηση σε πρώτη φάση με 30 εκ. ευρώ των ιδιωτικών εργαστήριων για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό.

Η πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι η μόνη λύση για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλου του πληθυσμού.

Απαιτούμε να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ τα αιτήματα των υγειονομικών νοσοκομειακών γιατρών και όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.  Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να απαιτήσει το ίδιο.

·         Επίταξη ΤΩΡΑ πριν να είναι πολύ αργά των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

·         Επίταξη ΤΩΡΑ των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

·         Απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Διενέργεια test βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.

·         Διορισμό ΤΩΡΑ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.

·         Διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

·         Υλοποίηση ΤΩΡΑ μέτρων για την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.

Και επιπλέον
·         Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.

·         Άμεση ενίσχυση του συστήματος υγείας με ΜΕΘ, κλίνες και μόνιμο προσωπικό

·         Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

·         Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.

·         Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.

·          Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας.

·         Δωρεάν τεστ και μέσα ατομικής προστασίας για όλους!


ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Να γίνουν δεκτά ΤΩΡΑ όλα τα αιτήματα των γιατρών και των νοσηλευτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ-ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ!
ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.