Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Καταγγελία απαγόρευσης συναθροίσεων_Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο_Πέμπτη 28-1_ 13.00_Προπύλαια

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

2021_01_26

 

Καταγγέλλουμε τη νέα χουντικού τύπου απαγόρευση των συναθροίσεων

 

Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, 28/1, στις 1μ.μ στα Προπύλαια

 

3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τη ΔΟΕ

 

Με νέο «έκτακτο ανακοινωθέν» του αρχηγού της αστυνομίας το πρωί της 26ης Ιανουαρίου, η κυβέρνηση της ΝΔ απαγορεύει τις συναθροίσεις πάνω από 100 ατόμων μέχρι την 1η Φλεβάρη! Στο χουντικού τύπου ανακοινωθέν επισημαίνονται και πάλι τρομοκρατικά τα πρόστιμα των 5000 και 3000 ευρώ για τους διοργανωτές και τα 300 ευρώ για όσους συμμετέχουν στις συναθροίσεις! Σε δηλώσεις και συμπληρωματικές ανακοινώσεις διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση αυτή «Δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ.»!

 

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχωράει επιθετικά την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή της πολιτική. Οι αντιεκπαιδευτικές αλλαγές περιλαμβάνουν αλλαγές  στο σύστημα

πρόσβασης στα πανεπιστήμια, την καταστολή στα ΑΕΙ (πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών κ.λπ.), αιφνιδιαστική υπουργική απόφαση για την αλλαγή στην ώρα αποχώρησης των νηπίων και στην αύξηση του, ήδη επιβαρυμένου, ωραρίου των νηπιαγωγών κατά δέκα λεπτά επιπλέον, νομοσχέδιο για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και στελεχών ενώ  μέσα στο Φλεβάρη ξεκινά αιφνιδιαστικά και εν μέσω πανδημίας  την αυτοαξιολόγηση (εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση!!!) της σχολικής μονάδας!!! 

 

Η  βασική  επιδίωξη όλων αυτών είναι η επίθεση στο καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση σε όλες τις βαθμίδες και ο αποκλεισμός παιδιών από τη συνέχιση των σπουδών τους στη δημόσια εκπαίδευση, η μείωση του κόστους της δημόσιας εκπαίδευσης, η παιδεία της αγοράς , η καταστολή και κατάργηση των ελευθεριών και η τρομοκράτηση ιδιαίτερα της νεολαίας, η κοινωνική λογοδοσία  των σχολείων.

 

Την ίδια ώρα προσπαθεί με τα χουντικού τύπου μέτρα και απαγορεύσεις να ανακόψει το ογκούμενο φοιτητικό, νεολαιίστικο και εκπαιδευτικό κίνημα. Είναι γνωστό και έχουν ανακοινωθεί εδώ και μέρες συγκεντρώσεις στην Παιδεία και την Υγεία στις 28/1.  Η κυβέρνηση με το ανακοινωθέν της αστυνομίας προσπαθεί να τρομοκρατήσει τη νεολαία και το λαό για να ανακόψει το κίνημα και να μην επιτρέψει την οργή να βρει αγωνιστική διέξοδο ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική. 

 

Η προσπάθεια δικαιολόγησης των απαγορεύσεων λόγω μέτρων covid εξελίσσεται σε αυτογελιοποίηση της κυβέρνησης καθώς πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς μέσα προστασίας χωρίς κανένα έλεγχο, πλήθος επιβατών στοιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς κανένα μέτρο.

 

Αποτελεί πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς όταν μας ζητάνε να δουλεύουμε  κάθε μέρα σε κλειστούς και περιορισμένους χώρους μέσα στα σχολεία συγχρωτισμένα 300 και πλέον άτομα και απαγορεύουν να διαδηλώνουν σε εξωτερικό χώρο πάνω από 100 άτομα! 

Σήμερα είναι ζήτημα ζωής να μην επιτρέψουμε να βάλουν στο γύψο τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

 

Παρά την απαγόρευση θα συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

 

Οι ελευθερίες και τα δικαιώματα ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ

 

Η ΔΟΕ έχει προκηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας. Ο κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί να κάνει χρήση ολόκληρης της 3ωρης στάσης ή τμηματικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.