Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Μια οφειλόμενη απάντηση στην ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Μακρυγιάννη για το θέμα της ΠΥΡΚΑΛ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

2021_05_16

Ανακοίνωση

 

    Τα κυβερνητικά σχέδια για την δημιουργία «Υπουργούπολης», στο χώρο του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ, είναι ένα σχέδιο που, αν πραγματοποιηθεί, θα αλλάξει ριζικά την ποιότητα της ζωής των κατοίκων των δήμων Δάφνης- Υμηττού.

    Θα είναι ένα έργο που θα καταστρέψει το περιβάλλον και τη φυσιογνωμία των περιοχών αυτών που έχουν ανάγκη μόνο από ελεύθερους, ανοιχτούς χώρους πρασίνου, πάρκα και πλατείες.

    Θεωρείται βέβαιο πως ο συντελεστής δόμησης των δυο δήμων θα μεταβληθεί, η κίνηση στους δρόμους των γειτονιών θα γίνει αφόρητη, και εκεί που τώρα υπάρχουν ήσυχοι δρόμοι για περπάτημα, οι πολίτες θα κονταροχτυπιούνται για μια θέση πάρκινγκ.

    Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως αντιστεκόμαστε στα σχέδια της Κυβέρνησης, είμαστε αντίθετοι σε μεθοδεύσεις που οδηγούν σε ιδιωτικοποιήσεις, στην εκμετάλλευση  του χώρου από ιδιώτες και στις

«αναπτυξιακές προτεραιότητες» της Κυβέρνησης.

    Είμαστε  βέβαιοι, πως «το εμβληματικό έργο «win - win για όλους, για τον δήμο, για την ίδια την ΕΑΣ, για το κράτος, για τους δημοσίους υπαλλήλους, για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους πολίτες και τη σχέση που έχουν με το Δημόσιο», που υποστηρίζει η Κυβέρνηση, δε συμπλέει με τις ανάγκες των πολιτών και των εργαζομένων. Τέτοιου είδους  «κυβερνουπόλεις» τις είχαν ονειρευτεί και ο Φράνκο έξω από τη Μαδρίτη, οι Βραζιλιάνοι στη ζούγκλα, οι Αιγύπτιοι στην έρημο. Όλοι απέτυχαν.

    Ως εκ τούτου, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τις δράσεις των συλλογικοτήτων της περιοχής που αντιστέκονται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και δηλώνουμε παρόντες στους αγώνες χωρίς να διεκδικούμε «ηγεμονίες».

    Απαιτούμε η ΠΥΡΚΑΛ να αποδοθεί στους δημότες ως χώρος αναψυχής και ελεύθερης πρόσβασης.

    Ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση  - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο Σύλλογο Μακρυγιάννη τοποθετηθήκαμε στο ΔΣ υποστηρίζοντας όλα τα παραπάνω.

    Συνεπώς, η καταγγελία της ΑΣΕ ότι «δεν μπήκαμε στον κόπο να απαντήσουμε στο ψήφισμά τους» γίνεται εκ του πονηρού.  

    Τη στιγμή μάλιστα που το θέμα έχει συζητηθεί στο ΔΣ και έχουμε εκφράσει επίσημα θέση, άρα δεν μπορούν να επικαλεστούν ότι δεν ήξεραν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.