Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοίνωση για Γενική Συνέλευση και Εκλογές_Δεκέμβρης 2023

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

 

                                                                                    Δεκέμβρης 2023

 

Γενική Συνέλευση:

Τρίτη, 5 Δεκέμβρη    18.00

 

Εκλογές: Τετάρτη, 6 Δεκέμβρη 10.30 – 18.00

1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης:

 

Έλλης & Αγίας Βαρβάρας, Δάφνη (Σταθμός Μετρό Δάφνη) 

 

  

Διάλεξε ζωή.

 

 

Ή αν προτιμάς τη μοναξιά σου. Το άτομό σου.

Μόνος/η απέναντι στη Διοίκηση, στους/στις αξιολογητές/τριες, σε όποιον/α παρεμβαίνει στη δουλειά σου.

Μόνος/η απέναντι σε κάθε στιγμή δυσκολίας, σε κάθε στραβοπάτημα.

 

Η συλλογική δράση είναι το όπλο μας, το τελευταίο ασφαλές οχυρό και καταφύγιό μας, η δυναμική μας έκφραση. Η φωνή μας.

Για να υπάρχει, πρέπει να συμμετέχεις.

Στις εκλογές. Και στη Γενική Συνέλευση. Έχεις την ίδια ευθύνη που έχουμε όλοι μας και όλες μας.

 

Διάλεξε τι Σύλλογο θες…


Έναν Σύλλογο που θα στηρίζεται στις προσωπικές λογικές και στην ανάθεση, δεξί χέρι της διοίκησης, του Δήμου, της κυβέρνησης, του Υπουργείου;

 

Ένα Σύλλογο που θα αποτελεί προέκταση ενός πολιτικού σχεδιασμού που κάποιοι άλλοι μακριά από εσένα αποφασίζουν; 

 

Ο συνδικαλισμός για να είναι αυθεντικός πρέπει να είναι ελεύθερος, δεν μπορεί να  αναπτύσσεται σε περιβάλλον φόβου. Εν μέσω πολέμου για την αξιολόγηση και τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου,  ο φόβος που πλανάται

πάνω από τα σχολεία, ανάμεσα σε αξιολογητές και αξιολογούμενους  ναρκοθετεί κάθε συλλογική δράση.

 

Είμαστε παιδαγωγοί, επιστήμονες και είμαστε οργανωμένοι σε Συλλόγους ακριβώς για να αντιπαραθέσουμε το θάρρος της συλλογικότητας απέναντι στο φόβο του ενός μοναχικού εργαζόμενου. Γι΄ αυτό, ο μαχητικός  συνδικαλισμός απαιτεί ανεξαρτησία από το κράτος και τους μηχανισμούς του. Πρέπει να είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τις ανάγκες των εργαζόμενων, με τα ταξικά τους συμφέροντα και μόνο. Πρέπει να είναι αντιιεραρχικός και να αποζητά την αυτοοργάνωση και τις οριζόντιες δομές. Σύλλογος σημαίνει Ενότητα. Γι΄ αυτό και τα συνδικάτα ονομάστηκαν Unions. Η δύναμη των πολλών απέναντι στη δύναμη του αφεντικού.

 

Διάλεξε Σύλλογο που θα διεκδικεί και θα σε στηρίζει..

 

Ο Σύλλογος πρέπει να εκφράζει τις υλικές μας ανάγκες. Για το μισθό και τη σύνταξη ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς, για το σχολείο που βιώνουμε  αλλά και για το σχολείο και τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Για να διοριστούν όλοι/ες οι αναπληρωτές/τριες. Για να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι. Για να βρουν τη στέγη που τους αξίζει τα σχολεία μας και κυρίως τα νηπιαγωγεία. Για ένα σχολείο δημόσιο, δωρεάν, συνεργατικό, αλληλεγγύης, το σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών για γνώση, δημιουργία, παιχνίδι και όχι το σχολείο του ΟΟΣΑ, των εντολών του, της αξιολογικής πυραμίδας που μισεί τα παιδιά και την παιδαγωγική και αγαπά το management.

 

Διάλεξε Σύλλογο που δε θα σιωπά..

 

Αλλά  θα μιλά και θα παίρνει θέση για τα μεγάλα ζητήματα. Που δεν θα νίπτει τας χείρας του ούτε θα σιωπά για το έγκλημα στην Παλαιστίνη, για τον φασισμό και την  επίθεση κράτους και κεφαλαίου. Ένα Σύλλογο που θα είναι πόλος συσπείρωσης, στήριξης και ενότητας των μελών του. Ένα Σύλλογο με ταξικό προσανατολισμό, που ταυτόχρονα θα πονάει και θα νοιάζεται για το δημόσιο σχολείο. Ένα Σύλλογο που θα έχει αποφασιστικό ρόλο για ευρύτατη αγωνιστική συνεννόηση σε ένα μέτωπο πανεκπαιδευτικό. Ένα Σύλλογο που θα έχει τη δύναμη να αναχαιτίσει την ωμή παρέμβαση του κράτους στα εσωτερικά του ζητήματα. Ένα Σύλλογο που θα πρέπει να στηρίζει και να διευρύνει τις συλλογικές του διαδικασίες και πρώτα απ’ όλα τις γενικές συνελεύσεις, κόντρα σε τακτικές και λογικές που προσπαθούν να τις απαξιώσουν.

 

Διάλεξε Σύλλογο του αγώνα!

 

 

Σε αυτές τις εκλογές έχει ιδιαίτερη σημασία η μεγαλύτερη δυνατή διεύρυνση και ισχυροποίηση της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης ως μιας ανεξάρτητης ομάδας εκπαιδευτικών, ανοιχτής σε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο που δέχεται τις βασικές αρχές της και θέλει να συμμετάσχει ισότιμα στις διαδικασίες της. Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχει στο δίκτυο των Ανεξάρτητων Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων που συγκροτούνται και λειτουργούν σε επίπεδο συλλόγων με πλήρη αυτοτέλεια και ελευθερία δράσης, σε αντιπαράθεση με τον κατεστημένο κρατικό - κυβερνητικό - κομματικό συνδικαλισμό και με πλήρη διαχωρισμό από τους μηχανισμούς της κυβέρνησης, του υπουργείου και της διοίκησης.  

Κάθε ψήφος μετράει. Μετράει αποφασιστικά για τον προσανατολισμό και το χαρακτήρα του Συλλόγου μας.

Σπάμε την απόλυτη πλειοψηφία  της αδράνειας, της μοιρολατρίας, της προσωπικής λογικής και της απουσίας από τις μάχες του παρόντος και του μέλλοντος

Απέναντι στη διοίκηση, το κράτος, την κυβέρνηση, αλλά και κάθε υποστηρικτή τους χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε έναν Σύλλογο δυνατό.

 

  Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε: 

 


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.