Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Στις 28 Φλεβάρη όλοι/όλες απεργούμε και διαδηλώνουμε!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

                                                                                      2023_02_24

 

28 Φλεβάρη: δείχνουμε τη δύναμή μας!

 


Απέναντι στον οδοστρωτήρα που μας θέλει μοναχικά άτομα-εύκολα χειραγωγούμενα, η συλλογική μας δύναμη είναι η μόνη μας ελπίδα. Κι αυτή τη δύναμη πρέπει να τη δείξουμε εκεί που μετριέται. Στην απεργία και στο δρόμο. Στον αγώνα με ρίσκο, που θα συγκρούεται για να νικήσει, όχι σε κινητοποίηση ρουτίνας για να ψελλίσει μια διαμαρτυρία ή κρίκο στο πλάνο κομματικών σχεδιασμών.

 

Το πρώτο πράγμα που διακυβεύεται σήμερα είναι οι ίδιες οι ζωές μας. Η ίδια η επιβίωση μας σε ένα εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον όλο και πιο επικίνδυνο, με τα δημόσια νοσοκομεία να οδηγούνται στη διάλυση. Στην εκπαίδευση ζητάμε σχολικά κτίρια ασφαλή και λειτουργικά, πλήρη έλεγχο από τις

αρμόδιες υπηρεσίες και άμεση αντιμετώπιση κάθε επικίνδυνης κτιριακής υποδομής.

 

Το δεύτερο είναι το δικαίωμα στη ζωή, όχι στην επιβίωση, στη ζωή. Κι αυτό σημαίνει ζωή με δικαιώματα, μόνιμη εργασία για όλες και όλους με μισθούς αξιοπρέπειας και με δικαιώματα. Γι’ αυτό ζητάμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, ίσα δικαιώματα για όλες/ους, διορισμό-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

 

Το τρίτο είναι ο στόχος της απόλυτης υποδούλωσής μας. Η υποδούλωση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν μέσα στις τάξεις από μια διοικητική γραφειοκρατία η οποία αυτό που μισεί περισσότερο απ’ όλα είναι να διδάσκει. Η λύση «να αξιολογηθώ – να τελειώνω» δεν υπάρχει. Εδώ και 3 δεκαετίες, από τότε που ψηφίστηκαν οι πρώτοι νόμοι για την ατομική αξιολόγηση, ο δάσκαλος «τελειώνει» όταν αφυπηρετεί. Μέχρι τώρα, με το κεφάλι ψηλά, κρατώντας τους αξιολογητές έξω από την τάξη του. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε με απεργία-αποχή, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις έξω από τα σχολεία. 

 

Το τέταρτο είναι το καθολικό δικαίωμα στην παιδεία και στην υγεία. Ενάντια στις πολιτικές της άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησής τους. Γι’ αυτό διεκδικούμε να μην καταργηθεί το άρθρο 16, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Το πέμπτο είναι το σχολείο. Η σχέση μας με τα παιδιά, το παιδαγωγικό μας έργο. Η δυνατότητα ενός φτωχού παιδιού να αφυπνιστεί, να φωτίσει το πνεύμα του. Να νιώσει πως έχει δικαιώματα. Ότι έχει δικαίωμα να αμφισβητεί. Ότι έχει δικαίωμα να σπουδάσει. Αυτό είναι που τους ενοχλεί, με αυτό το λογαριασμό θέλουν να τελειώνουν. Γι’ αυτό και θέλουν να μας υποτάξουν. Γι’ αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά μέσα κι έξω από τα σχολεία μας, για μια εκπαίδευση που να μας διδάσκει να σκεφτόμαστε, όχι να υπακούμε!

 

Και με μια απεργία τι θα βγει;

 

Μια απεργία μαζική με δεκάδες χιλιάδες απεργούς στο δρόμο είναι μεγάλη υπόθεση. Και μάλιστα μέσα στο καμίνι των αγώνων των αγροτών και του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την αξιολόγηση της εκπαίδευσης. Αρκεί να μη σταματήσουμε εκεί. Από τη ΓΣΕΕ δεν περιμένουμε τίποτα άλλο πέρα από υπονόμευση. Από όσους φορείς όμως κήρυξαν απεργία για τις 28 Φλεβάρη έχουμε απαιτήσεις.

 

Επιδιώκουμε υπεύθυνα και συλλογικά να διαμορφωθεί ένα συλλογικό αγωνιστικό σχέδιο. Που δεν θα έχει την επόμενη αγωνιστική ημερομηνία μετά από δύο μήνες. Κι αυτό μπορεί να διαμορφωθεί με πλατιά αγωνιστική συνεννόηση αλλά και με αυτοοργάνωση, αδιαμεσολάβητη δράση στη βάση των εργαζομένων, στους χώρους δουλειάς.

 


Τι περιμένετε; Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα σας κάνουν;

Κι ότι οι αχόρταγοι κάτι θε να σας δώσουν!

Οι λύκοι θα σας ταΐσουνε αντί να σας καταβροχθίσουν!

Από φιλία;

Θα σας προσκαλέσει η τίγρη να της βγάλετε τα δόντια,

τέτοια περιμένετε!

 

Μπ. Μπρεχτ

 

Συγκέντρωση: Κλαυθμώνος 11 π.μ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.