Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Όλοι_ες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, Τρίτη, 6 Φλεβάρη, 18.00

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

 

                                                                                      2023_02_04

 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση:  Τρίτη, 6 Φλεβάρη ,  18.00

7ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης - Εθν. Αντίστασης & Αριστοτέλους

 

 

Συναδέλφισσες/οι

 

Πάνω από τρία χρόνια τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί λυσσαλέα να επιβάλλει το καθεστώς της αξιολόγησης, με ξεκάθαρο στόχο την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, την ενοχοποίηση των τελευταίων για όλες τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος και την προώθηση του "Σχολείου της Αγοράς". 

 

Είναι φανερό ότι τα σχέδιά της για την επιβολή του "δόγματος του σοκ", που θα παρέλυε κάθε σκέψη αντίστασης,  έχουν "πέσει στα βράχια". Η στάση αντίστασης και αξιοπρέπειας της ζωντανής εκπαίδευσης έχει εμπλέξει την κυβέρνηση σε έναν μακροχρόνιο "ανταρτοπόλεμο", σε κάθε φάση του οποίου όλοι οι σχεδιασμοί της έχουν μείνει ανολοκλήρωτοι. Τα ποσοστά συμμετοχής στην Απεργία  - Αποχή των νεοδιόριστων είναι συντριπτικά τόσο στην Αττική όσο και

στην επαρχία. Συντριπτικά είναι επίσης και τα ποσοστά συμμετοχής με τα κείμενα της ΔΟΕ στην αυτοαξιολόγηση.

 

Η κυβέρνηση τώρα οξύνει περαιτέρω την αντιπαράθεση, προχωρώντας στην εμπλοκή των διευθυντών στην διαδικασία αξιολόγησης, σκοπεύοντας στη διάσπαση των συλλόγων διδασκόντων και την μετατροπή των σχολείων σε αρένες κανιβαλισμού συναδέλφων/ισσών. Για το θέμα έχει ήδη βγάλει απόφαση η ΔΟΕ η οποία καλεί όλες και όλους να κάνουμε Απεργία – Αποχή.  Να υπερασπίσουμε την ισότητα και τη δικαιοσύνη στους συλλόγους διδασκόντων.  Όλοι/ες πρέπει να διαλέξουμε πλευρά: ή με το υπουργείο ή με τους εκπαιδευτικούς!

 

Τέλος, για πρώτη φορά έχει ανοίξει και ένα δεύτερο μέτωπο στο χώρο της Παιδείας. Η βουλιμικότητα της κυβέρνησης  για εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού την οδήγησε στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, εμπλέκοντας έτσι και τους φοιτητές στον αγώνα ενάντια στην "Παιδεία της Αγοράς".

 

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, εμείς οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων: Με ενότητα, συναδελφικότητα, αλληλεγγύη,  αποφασιστικότητα αλλά και βαθιά συνείδηση του κοινωνικού και παιδαγωγικού μας ρόλου. Με πανεκπαιδευτικό πολύμορφο αγώνα διαρκείας για τα δικαιώματά μας στο μισθό, στη μόνιμη και σταθερή εργασία, σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση!

 

Μπορούμε να νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.