Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση_Όλα τα σχολεία του Συλλόγου μας συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

2021_03_09

 

Όρθιοι αδέρφια! Το ποτάμι πίσω δε γυρνά!

 

Χαιρετίζουμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους που έδωσαν με ενότητα και αποφασιστικότητα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

Στο Σύλλογό μας συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ με καθολική συμμετοχή ή με συντριπτικά ποσοστά τα 23/23 δημοτικά και τα 28/28 νηπιαγωγεία, σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΣ από τον πρόεδρο του Συλλόγου.

Καθοριστική συμβολή στη μεγάλη αυτή νίκη είχε η ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ,  η προσπάθεια όλων των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου μας, όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων, αλλά και του κάθε συναδέλφου και της συναδέλφισσας ξεχωριστά που δραστηριοποιήθηκαν έντονα τις τελευταίες εβδομάδες και έδωσαν τη

μάχη με όλα τα μέσα, σχολείο το σχολείο, τάξη την τάξη, συνάδελφο τον συνάδελφο.

Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους μας. Είναι φανερό ότι όταν υπάρχει ενότητα και αγωνιστικότητα, όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε μεγάλες νίκες. Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της εργασίας και όχι στον αυταρχισμό και την κοινωνική βαρβαρότητα.

Οι απειλές και οι εκβιασμοί από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα αλλά αντίθετα εξόργισαν τους εκπαιδευτικούς. Έτσι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου, το ΥΠΑΙΘ προχώρησε σε νέα Υ.Α. δίνοντας παράταση για τη διεξαγωγή των ειδικών συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων μέχρι τις 19 Μαρτίου. Πολύ αργά. Ο κλάδος είχε ήδη δώσει την απάντησή του.

Είναι βέβαιο ότι το ΥΠΑΙΘ θα αλλάξει στάση. Μετά την παράταση θα αρχίσει  τα παζάρια, τους εκβιασμούς και τους εκφοβισμούς,  πιθανόν να  πάει στα δικαστήρια, θα υπόσχεται, θα παραπλανά, θα απειλεί, θα ελίσσεται και το κυριότερο, θα επιδιώξει να διχάσει και να διασπάσει την αγωνιστική ενότητα του εκπαιδευτικού κινήματος.

Εμείς θα πρέπει να μείνουμε σταθεροί στον προσανατολισμό μας. Δεν παίρνουμε πίσω τις υπογραφές μας! Το επόμενο διάστημα θα πρέπει όλοι να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για να απαντήσουμε ενωτικά και αγωνιστικά στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στην κυβέρνηση!

 

Ας κάνουν ό,τι νομίζουν!

Εμείς θα υψώσουμε πύργο ατίθασο απέναντί τους!

 

Εμείς που όλα αυτά τα χρόνια κρατάμε τα σχολεία όρθια, απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, τους ταξικούς φραγμούς, τις ανύπαρκτες υποδομές, τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, υπερασπιζόμαστε και σήμερα, με τον αγώνα μας για να ακυρωθεί στην πράξη το θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης, για να πετύχουμε το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση.

 

Νικήσαμε στην πρώτη μάχη!

Θα νικήσουμε και στον πόλεμο!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.