Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Την ξέρεις τη Cisco ;


Λενιώ Λεντζάκη

 

– Την ξέρεις τη Cisco;

– Ναι.

– Ε, σε ξέρει κι αυτή.

 


Μετά από 10 μήνες, που όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης ζητούσαν εμφατικά τη δημοσίευση της σύμβασης με τη Cisco, μετά τους σαρκασμούς της Κας Κεραμέως, “Εδώ είναι, ελαφριά, για πιάστε την”, πληροφορούμαστε ότι:

1.Η εφαρμογή όχι μόνο δεν ήταν δωρεάν, αλλά τελικά κόστισε 2 εκ ευρώ στους

φορολογούμενους.

2.Οι φορολογούμενοι όχι μόνο πλήρωσαν, αλλά ξεπούλησαν και των παιδιών τους τα προσωπικά δεδομένα.

3.Τα προσωπικά δεδομένα όχι μόνο παραχωρήθηκαν στη Cisco, αλλά μπορεί και να τα μεταπωλήσει σε τρίτους.

4.Οι τρίτοι όχι μόνο δε θα ξέρουν πώς αποκτήθηκαν αυτά, αλλά πιθανότατα θα τα πουλήσουν σε τέταρτους, πέμπτους, έβδομους.

5.Που έκαιγε και κένταγε η κόρη το μαντίλι κοινώς. Τα έχω πάρει. Μόλις πρόσφατα επεσήμανα και πάλι σε παιδιά και γονείς, πόσο ασφαλές περιβάλλον είναι, πως μπορούν να ανοίξουν τις κάμερες, πως σε καμία περίπτωση, όταν “πέφτει” το webex δεν επιτρέπεται να μεταφερθούμε σε άλλη πλατφόρμα, γιατί δεν είναι “ασφαλές” για τα προσωπικά τους δεδομένα. Κοινώς, έλεγα μπούρδες.

Πρόσβαση σε πάσης φύσεως δεδομένα, όπως Location, μικρόφωνα, κάμερες, κείμενα, chat, mail, τηλέφωνα, passwords, ιστότοποι. Στην πλάτη γονιών, παιδιών, εκπαιδευτικών έχει παιχτεί ένα σιχαμερό παιχνίδι. Σοβαρά και απόλυτα παράνομο. Οφείλει σε κάθε περίπτωση να παρέμβει εισαγγελέας, οφείλουμε κι εμείς να μην το προσπεράσουμε. Πιθανότατα θα μας πει ότι εξαπατήθηκε και αυτή. Εξάλλου είναι πια τακτική: Όσο πιο πολλά τα ανήλικα, τόσο λιγότερες οι ερωτήσεις.

Άλλη μια μέρα στον Παράδεισο.

Πηγή:  https://www.e-lesxi.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.