Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στο γύψο!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

2021_06_12

 

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών « ο Μακρυγιάννης» υιοθετεί την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για το θέμα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του συλλόγου.

1.      Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις

συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

 

2.      Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου

όλων των συναδέλφων και των συναδελφισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο

προαύλιο του 1ου– 19ου Δημοτικού Ζωγράφου.

 

3.      Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που

αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

 

4.      Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την

ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

 

5.      Στο κάλεσμά μας για έμπρακτη συμπαράσταση του

Συλλόγου μας με την έκδοση ψηφίσματος για τον Α΄ Σύλλογο Αθηνών, η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) απάντησε θετικά αλλά η πλειοψηφία του ΔΣ συλλόγου (ΔΗΣΥ–ΔΑΚΕ) απάντησε αρνητικά, επικαλούμενη τις ίδιες δικαιολογίες με τους εμπλεκόμενους φορείς, νόμους και εγκυκλίους.    

      Αρνήθηκε να πάρει θέση απέναντι στις ωμές παρεμβάσεις (ή μάλλον πήρε θέση - τις θέσεις της διοίκησης). Ρίχνει νερό στο μύλο αυτών που θέλουν συνδικάτα και συλλόγους σφραγίδες και ιμάντες μεταφοράς της κυβερνητικής πολιτικής.

      Την ίδια τακτική και με τα ίδια επιχειρήματα - νόμους και εγκυκλίους - ακολουθεί και στο αίτημά μας για σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης.

      Και το ερώτημα που δημιουργείται είναι τι θα γίνει με τα εργαστήρια δεξιοτήτων,

τις συγχωνεύσεις και την αξιολόγηση;

     Θα ακολουθήσει την ίδια παρελκυστική τακτική;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.