Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Συνάντηση ΔΣ του Συλλόγου με το Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού: Στο ίδιο έργο θεατές..

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

2020_06_29

Στο ίδιο έργο θεατές…

Την Τρίτη 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου μας «ο Μακρυγιάννης» με το δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού, παρουσία της αντιδημάρχου παιδείας και υπηρεσιακών παραγόντων , με θέμα την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από γραπτό αίτημα του ΔΣ του συλλόγου μας από τις 13 Μαΐου και ήταν η δεύτερη, με πρώτη αυτή που έγινε στις αρχές του Οκτωβρίου του 2019. Έγγραφο-109-2018-2019-Συνάντηση-με-τον-Δήμαρχο: http://www.syllogosmakrygiannis.gr/?p=26942.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση ο νεοεκλεγείς δήμαρχος είχε χαρακτηρίσει την υποχρεωτική εφαρμογή της δίχρονης στο δήμο «καυτή πατάτα» και είχε τονίσει ότι είναι κατά των εφήμερων λύσεων (προκάτ, ενοικίαση χώρων, χρήση αιθουσών δημοτικών σχολείων) και δεσμεύτηκε για εξεύρεση μόνιμων λύσεων (εξεύρεση χώρων για

ανέγερση νέων νηπιαγωγείων , ανακατασκευή χώρων του δήμου).

Όμως λόγω της πίεσης του χρόνου και με την συνεργασία του διευθυντή εκπαίδευσης επελέγη για το σχολικό έτος 2019 - 20 η προσωρινή και εύκολη λύση της χρήσης αιθουσών δημοτικών σχολείων για παραρτήματα νηπιαγωγείων.

Ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση είχαμε ψηφίσει ναι στην ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για την εφαρμογή της δίχρονης. Και αυτό γιατί θεωρούσαμε ότι μια άρνηση του συλλόγου θα ήταν άλλοθι για τον δήμο, σε μια εποχή που πολλοί δήμοι ζητούσαν αναστολή της εφαρμογής.

Συναδέλφισσες/φοι, σε αυτή τη δεύτερη συνάντηση βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές. Ακούσαμε τα ίδια πράγματα. Οι δεσμεύσεις ήταν ίδιες. Οι μόνιμες λύσεις. Όμως, με την βοήθεια του διευθυντή εκπαίδευσης, επελέγη για άλλη μια χρονιά η περσινή λύση. Χρήση αιθουσών δημοτικών σχολείων με μια προσθήκη. Μετακίνηση μαθητών.

Διαδικαστικά, ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση είχαμε ζητήσει στη δεύτερη συνάντηση να παραβρίσκονται και όσα μέλη του συλλόγου επιθυμούσαν. Η άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ ( η οποία είναι εθισμένη στην εξ αποστάσεως επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την εκπαίδευση και το σύλλογό μας) δεν το επέτρεψε. Μόνο να προσφέρει θα είχε η παρουσία τους.

Συναδέλφισσες/φοι, η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση ζητά το αυτονόητο. Η προσχολική αγωγή και εκπαίδευση , η οποία δέχεται απανωτά χτυπήματα από την κυβέρνηση, να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν ζούμε στη δεκαετία του ΄70.

·        Καμία μετακίνηση μαθητή

·        Σύγχρονα και ασφαλή κτίρια για όλα τα παιδιά

·        Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού να αναλάβει τις ευθύνες του για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.