Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Όλοι και όλες στο πλευρό των απεργών στην Υγεία - Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

 

2020_06_15

Για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας

Η δημόσια υγεία αποδείχτηκε στην πανδημία ότι είναι το μόνο στήριγμα για την υγεία του λαού.

Η κυβέρνηση παρά τα μεγάλα λόγια στήριξε ελάχιστα ως καθόλου με μόνιμο τρόπο τη δημόσια υγεία ενώ σκανδαλώδεις είναι οι ενισχύσεις τόσο στους μεγάλους επιχειρηματίες στην υγεία όσο και γενικότερα στο κεφάλαιο.  Αυτή η πολιτική αποτελεί πρόκληση προς όλους μας καθώς ζούμε με τον κίνδυνο ενός νέου γύρου έξαρσης της πανδημίας αλλά και γενικότερων προβλημάτων στο χώρο της υγείας που γεννά το ίδιο το σύστημα και η αρπακτική συμπεριφορά στη φύση και το περιβάλλον, χωρίς κανένα σεβασμό στον άνθρωπο.

Η έξοδος από τους περιορισμούς της καραντίνας έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κύμα προσέλευσης στα νοσοκομεία, από ασθενείς που είχαν ανάγκη από εξετάσεις και περίθαλψη αλλά είχαν αναγκαστεί να παραμένουν στο σπίτι τους και τώρα συνωστίζονται στις πύλες των νοσοκομείων. Ξαναβγαίνουν ορμητικά στην επιφάνεια όλες τις ελλείψεις, τα τεράστια κενά και το καταπονημένο από την υπερπροσπάθεια ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Χρειάζεται άμεση ενίσχυση για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες εδώ και τώρα

και μάλιστα πριν προκύψει ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Όμως, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι άλλες. Τα υποκριτικά έτσι κι αλλιώς χειροκροτήματα στους «ήρωες» σταμάτησαν, και τώρα βάζει μπρος τις επιθέσεις: απολύσεις συμβασιούχων και επικουρικών, επιστροφή των εργολάβων, ιδιωτικοποιήσεις και «χορηγίες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΕΝΓΕ  η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα δεν έκανε ούτε ένα ΜΟΝΙΜΟ διορισμό γιατρού, νοσηλευτή ή βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία για να καλύψει τα 8500 κενά ειδικευμένων γιατρών και τα 35000 κενά νοσηλευτών και άλλων εργαζόμενων στις μονάδες υγείας.  Αντίθετα προσέλαβε μόλις 400 επικουρικούς γιατρούς με μονοετή σύμβαση και 2700 νοσηλευτές με 2ετή σύμβαση.

Αντί για τα 2000 κρεβάτια ΜΕΘ και τα 1500 κρεβάτια αυξημένης φροντίδας η κυβέρνηση πρόσθεσε μόλις 100 νέα κρεβάτια ΜΕΘ και 60 ακόμα από χορηγίες στα μόλις 560 κρεβάτια ΜΕΘ που υπήρχαν στο πληγωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να ανατρέψουμε την κατάσταση. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν παλεύουν μόνοι τους.

Εκφράζουμε την ενεργή στήριξη του αγώνα για τη δημόσια υγεία. Στηρίζουμε την κινητοποίηση και την απεργία που οργανώνουν η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 16/6 και το συλλαλητήριο στις 8.30 π.μ  από την πλατεία Μαβίλη προς το Υπουργείο Υγείας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει  στάση εργασίας από τις 8-11 π.μ σε όλο το δημόσιο.

 

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά καθολικό δικαίωμα.

Ο αγώνας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι αγώνας όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.