Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Δε μας φοβίζουν!_Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο_Παρασκευή_1_10 - 6 μμ_Προπύλαια

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» - http://arpamakrygianni.blogspot.gr/

2021_09_30

 

Ούτε βήμα πίσω! Δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!

Θα μας βρουν μπροστά τους!

 

           Έχοντας ήδη υποστεί για δεύτερη φορά πανωλεθρία από τη συντριπτική συμμετοχή των μάχιμων εκπαιδευτικών της τάξης στην απεργία-αποχή, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κατέθεσε σήμερα Πέμπτη, 30 Σεπτέμβρη κατεπείγουσα αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την κήρυξή της ως «παράνομης» και «καταχρηστικής». Αφού οι απειλές, οι εκβιασμοί και η ωμή τρομοκρατία ηττήθηκαν κατά κράτος, η κ. Κεραμέως αντιγράφει για μια ακόμη φορά την τακτική «αποφασίζομεν και διατάζομεν» της επταετίας.

           Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης της Ν.Δ αποκαλύπτει τον ίδιο της τον πανικό απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη και απόρριψη της βάρβαρης πολιτικής της από τον κλάδο. Το ηχηρό μήνυμα οργής, ανυπακοής και αντίστασης που φτάνει με την απεργία-αποχή από κάθε γωνιά της χώρας, σχολείο

το σχολείο, με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε και τις ΕΛΜΕ στην πρώτη γραμμή, δεν ποινικοποιείται και δεν καταστέλλεται.

            Είναι η πρώτη πράξη ενός αναγκαίου και δίκαιου παρατεταμένου αγώνα για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, την εργασιακή μας αξιοπρέπεια, για το παρόν και το μέλλον του δημόσιου σχολείου, που κρατήσαμε την τελευταία δεκαετία όρθιο εν μέσω μνημονίων, φτώχειας, πανδημίας, σεισμών, πυρκαγιών και εγκατάλειψής του από το κράτος.

            Απέναντι σε όσους θέλουν να το μετατρέψουν σε στρατώνα, απέναντι σ’ αυτούς που περιφρονούν τις ανάγκες μας και μιλούν τη γλώσσα της αδιαλλαξίας, εμείς έχουμε ήδη στείλει το μήνυμα ότι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

            Να μιλήσουμε τη γλώσσα του ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας, με νέες γενικές συνελεύσεις, σαφές σχέδιο κλιμάκωσης και πρόγραμμα απεργιακής δράσης, για να ηττηθεί η βάρβαρη κυρίαρχη πολιτική.

            Είμαστε ένας κλάδος 150.000 εργαζομένων, έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τους σταματήσουμε και να κάνουμε τις ανάγκες μας πράξη.

Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουμε τον αγώνα!!

 

Όλοι/ες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ –ΟΙΕΛΕ,

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021

6:00 μ.μ,   Προπύλαια

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.