Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Κάλεσμα αγώνα

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

www.paremvasis.gr ,                  paremvasisdoe@gmail.com

                           210 3242144                      4 – 10 - 2021   

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

«Τώρα είναι καιρός να βγει η πολιτεία στους δρόμους,

η πολιτεία που ορκίζεται στο ψωμί και στη γροθιά της.

Τώρα είναι καιρός να ακούσουμε τα μεγάλα βήματα της εκπαίδευσης που υπερασπίζεται το σχολείο»

 

Συναδέλφισσες/οι,

με βάση την εκδίκαση της έφεσης της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, που απ’ ότι διαφαίνεται θα οριστεί στις 25/1/2022 και την ομόφωνη απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ για Απεργία-Αποχή που καλύπτει την εκπαίδευση, η προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή παραμένει σε ισχύ! Σχολείο το σχολείο όλη την εβδομάδα παίρνουμε παντού αποφάσεις συμμετοχής! Η πίεση και ο φόβος για μια ακόμη φορά βρίσκεται στην ηττημένη Κεραμέως και το ΥΠΑΙΘ. Το αδιέξοδό τους θα αποκαλύψει αν απροκάλυπτα για μια ακόμη φορά θα επιχειρήσει «χουντικής έμπνευσης» ωμή πολιτική

παρέμβαση στο δικαστικό σώμα!

Το ηχηρό μήνυμα των εκπαιδευτικών σηματοδοτεί την κήρυξη ενός αποφασιστικού ανυπότακτου αγώνα διαρκείας, δίνει ηθική ανάταση στο σύνολο του εκπαιδευτικού σώματος, με τα μάτια στραμμένα σε όλη την κοινωνία, σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις απειλές για ποινές που εξαπέλυσε το προηγούμενο διάστημα το ΥΠΑΙΘ αγκαλιά με τους αχυράνθρωπους των ΜΜΕ και γνωστούς εντεταλμένους. Η εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη στην απεργία αποχή των εκπαιδευτικών αποτελεί πρόκληση για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία.

Τώρα είναι η στιγμή να εντείνουμε την πίεση στο ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση της ΝΔ        να τα πάρει όλα πίσω.

Ξεδιπλώνουμε πολύμορφο απεργιακό αγώνα με:

·         Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 6/10 μαζί με Συλλόγους, ΕΛΜΕ και τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

·         Κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ από τη ΔΟΕ την Δευτέρα 11/10, με πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα που θα σηματοδοτήσει κεντρικό πολιτικό γεγονός με γονείς, μαθητές, φοιτητές. Η ΑΔΕΔΥ άμεσα να μπει στην απεργία για δυναμική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση.

·         Κοινή συμπόρευση πανεργατικού χαρακτήρα και αγωνιστικών-απεργιακών κινητοποιήσεων, με Ομοσπονδίες σε Υγεία, Ενέργεια, Εκπαίδευση κλπ, για την αποτροπή της εφαρμογής των αντιλαϊκών νόμων στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού.

·         Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και άμεση συσπείρωση σε κάθε σύλλογο. Συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργία-Αποχή.

·         Κινητοποίηση την ημέρα εκδίκασης της έφεσης.

Επιμένουμε μαζικά, ενωτικά, αποφασιστικά!

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει αντίστοιχες αποφάσεις και όλες τις δυνάμεις να τοποθετηθούν την κρίσιμη αυτή στιγμή!

Καλούμε ΤΩΡΑ όλα τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γονείς, μαθητές, φοιτητές σε αγωνιστική συμπόρευση για τη συγκρότηση πανεκπαιδευτικού/πανεργατικού/παλλαϊκού μετώπου σύγκρουσης και ανατροπής της πολιτικής τους! Ο αγώνας για τη δημόσια καθολική εκπαίδευση και την ακύρωση και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος!

 

Η ιστορική αυτή μάχη δεν παίρνει αναβολές, αποτελεί ζήτημα όλης της κοινωνίας και του εργατικού κινήματος, μάχη που καθορίζει το παρόν και το μέλλον.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.